• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Особливості генераторів з різними типами двигунів

Генератор

Генератор являє собою силову установку, яка виробляє електричну енергію. Генератори знайшли широке застосування як в побуті, так і на виробництвах чи промисловій сфері. Використовуються генератори як резервне або основне джерело живлення. Серцем електрогенератора будь-якої моделі є його двигун. Саме від типу двигуна і його характеристик залежать робочі параметри мініелектростанції. Двигун внутрішнього згоряння визначає потужність, рівень шуму, час безперервної роботи самого генератора. Також від ДВЗ залежать і експлуатаційні витрати, а отже, і вартість виробленої установкою електроенергії.

Генератори можна розділити на 3 групи в залежності від виду палива, що живить двигун установки: дизельні, бензинові та газові.

Генератор

Сьогодні пропонуємо розібрати основні переваги та недоліки кожного з видів електрогенераторів.

Генератори з бензиновим двигуном

В якості пального для мініелектростанції такого типу використовують бензин АІ-92/АІ-95, а потужність коливається в найширшому діапазоні від 0,5 кВт до 20,0 кВт. Двигуни бензогенераторів можуть бути як двотактними, так і чотиритактними.

Генератор

Кращі бензинові генератори пропонують такі виробники: Honda (Японія), Dalgakiran (Туреччина), Briggs&Stratton (США), Mitsubishi (Японія), Lombardini (Італія), AL-KO (Німеччина).

Переваги бензинових генераторів:

  • Більш доступна ціна в порівнянні з газовими або дизельними аналогами. Часом, різниця в ціні буває дуже істотна, аж до того, що аналогічна модель генератора з дизельним ДВЗ буде у два рази дорожче, ніж такий же агрегат, але з бензодвигуном.
  • Відносно високі показники рівня шуму. Як правило, значення цього параметра коливається в межах 55-75 Дб.
  • Простота і легкість в обслуговуванні та експлуатації, а також досить компактні розміри.
  • Навіть при температурі нижче 0 °C гарантований легкий запуск обладнання. Як правило, крайня межа по температурі - до 15 °C.

Недоліки бензогенераторів:

  • Бензин коштує дорожче, ніж дизельне паливо або газ, тому і вироблена електроенергія виходить дорожчою.
  • Дизпаливо і зріджений газ мають більший термін зберігання в порівнянні з бензином, крім того, при зберіганні бензину необхідно дотримуватися певних умов.

Генератори з дизельним двигуном

Генератори з таким ДВЗ — оптимальний вибір в якості джерела резервного живлення на період роботи понад 7 годин. Дуже часто саме дизельні генератори використовують під час ліквідації аварій, адже дизпаливо менш летке, ніж бензин, а у двигуні такої електростанції не використовується система запалювання, тому ризик загоряння зведений до мінімуму.

Генератор

Лідери у виробництві дизельних електростанцій: Honda (Японія), Dalgakiran (Туреччина), Lombardini (Італія), Iveco (Італія), Robin (Японія), Hatz (Німеччина), Perkins (Великобританія), Yamaha (Японія), Scania (Швеція).

Переваги дизельгенераторів:

  • Висока надійність і великий моторесурс.
  • Низька вартість виробленої електроенергії шляхом нижчої вартості пального.
  • Доволі швидка окупність не дивлячись на вищу вартість (в порівнянні з генераторами бензиновими). За умови активного і частого використання.
  • Умови зберігання дизпалива мають нижчі вимоги (в порівнянні з бензином і зрідженим газом).

Недоліки генераторів з дизельним ДВЗ:

  • Консистенція дизельного палива дуже залежить від температури. При мінусових температурах паливо стає більш в'язким, аж до утворення кристалів парафіну. Крім того, «літнє» дизпаливо вже при температурі +30 °C стає досить в'язким. Тому, наприклад, якщо використовувати дизельгенератор взимку поза приміщенням, то обов'язково варто подбати про підігрів палива.
  • Вищі вимоги до експлуатації.
  • Високий рівень шуму: більш як 80 Дб, іноді досягає і 120 Дб.
  • Дизельні генератори набагато габаритніші та важчі в порівнянні з бензиновими. Це пов'язано з тим, що для спалювання дизпалива потрібно забезпечити високий тиск в камері згоряння, внаслідок чого встановлюється досить масивний блок циліндра.

Генератори з газовим двигуном

В якості пального генератори такого типу можуть використовувати газ різноманітного походження: біогаз, генераторний газ, природний, зріджений і т.д. На вітчизняному ринку найбільшого поширення знайшли газогенератори споживаючі зріджену пропан-бутанову суміш або природний газ (так званий магістральний або мережевий газ). В якості резервного джерела живлення газогенератор застосовується для сеансів в 5-10 год. Газ може поставлятися в установку як з балона, так і за допомогою підключення до системи магістрального газопостачання.

Генератор

Світові лідери виробництва ДВЗ для газових генераторів: Yanmar (Японія), General Motors (США), Kohler (США), Generac (США), Cummins (США), MDE (Німеччина), FG Wilson (Великобританія), Jenbacher AG (Австрія).

Переваги генераторів з газовим двигуном внутрішнього згоряння:

  • Високі показники стабільності та надійності роботи.
  • Невисокий рівень шуму, як правило, до 75 Дб.
  • Велика безпека для екології, адже вихлопи містять набагато менше сажі й токсичних речовин.
  • Газогенератор можна використовувати як когенераційну установку, тобто як джерело та електроенергії, і теплової енергії.
  • У порівнянні з бензином і дизпаливом — нижча вартість пального, а отже, при дотриманні певних умов експлуатації, і нижча вартість виробленої електроенергії.

Недоліки газогенераторів:

  • Використання газу в якості пального передбачає дотримання вищих вимог зберігання і транспортування. У порівнянні з бензином і дизельним паливом, газ є більш вибухонебезпечним паливом.
  • При підключенні газогенератора до системи газопостачання необхідно подбати про складання спеціального проєкту та отримання дозволу. Найчастіше, такі процедури можуть обійтися значно дорожче самої мініелектростанції.
  • Також варто подбати про встановлення витяжної вентиляції та спеціальних датчиків витоку газу в тому приміщенні, де установка буде використовуватися.
  • Якщо температура навколишнього середовища нижче 0 °C, то газовий балон необхідно встановити в опалювальному приміщенні.

Генератор

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.