• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Порівняння мінімийок побутового класу Makita HW102 і Karcher K 2 Basic

Мінімийка – це дуже корисний, а іноді й незамінний помічник в побуті та домашньому господарстві. Універсальний агрегат по наведенню чистоти підійде для всіх: для власників авто, для власників приватних будинків і дачних ділянок. Під час прибирання приватного будинку, садової ділянки або присадибної території мінімийка буде однозначно незамінною.

Основний принцип роботи такого апарату — струмінь води під високим тиском. Таким чином, можна з легкістю очистити фасади будівлі, паркани, садові доріжки, інвентар або меблі. Також можна запросто прочистити або помити стоки. Якщо говорити про чистку килимів на професійному рівні, то її цілком можна зробити вдома. Якщо ж говорити про банні процедури для автомобіля в домашніх умовах, то придбання мінімийки стане більш ніж вигідним капіталовкладенням.

Побутовий апарат високого тиску повністю окупає себе вже менш ніж за рік. До того ж ви економите не тільки кошти, але і свій час, оскільки більше не виникатиме потреби їздити по місту або стояти в черзі аби привести щось до ладу. Ваша персональна автомийка буде доступна в будь-який зручний час та без вихідних.

Сьогодні ми пропонуємо порівняти дві найпопулярніші моделі мінімийок побутового класу від відомих брендів — Karcher K2 Basic (Німеччина) та Makita HW102 (Японія).

Порівняння мінімийок

1. Максимальний тиск, яким вода подається з пістолета. У мийки Karcher це 110 бар, а у Makita — 100 бар. В принципі, різниця в 10 бар не така вже й істотна. Для того, щоб помити автомобіль, очистити стіни будинку і навести порядок в саду або на терасі якраз оптимально використовувати агрегат з тиском в 100-115 бар.

2. Другий параметр вибору — це продуктивність мінімийки, тобто витрата води за певний проміжок часу (як правило, за 1 годину). І Karcher, і Makita витрачають 360 л/год. Відзначимо, що така витрата води якраз і є оптимальною для початкової мийки побутового класу.

3. Довжина шланга начебто і не найважливіший критерій, але все-таки рекомендуємо звернути увагу і на це. Адже саме від нього, орудуючи водним потоком, будуть залежати ваші маневреність і можливість вільно пересуватися. Тут Karcher поступається мінімийці Makita, триметровий шланг мийки К2 проти п’ятиметрового шланга японського механізму. Крім того, мінімийка Makita HW102 — супер мобільний агрегат. Вона оснащена коліщатками, що забезпечить вільне пересування, а це дуже важливо, особливо під час миття автомобіля.

Порівняння мінімийок

4. Варто порівняти й комплектацію цих машин, тобто, що крім самого апарату ви знайдете в коробці. У мийки Karcher К2 Basic це вбудований фільтр для очищення води (важливий елемент, тому що якість води у вітчизняному водопроводі залишає бажати кращого), адаптер підключення до садового шланга 3/4, насадка-пістолет високого тиску, шланг довжиною 3 м, шланг для миючого засобу (з фільтром) і грязьова фреза.

У комплекті з побутовою мийкою Макіта йде такий набір аксесуарів: подовжувач для насадок, пістолет-розпилювач, насадка з баком для миючих засобів, насадка для швидкого та ефективного видалення бруду, штанга обприскувача, шланг високого тиску довжиною 5 м.

Варто також відзначити, що миючий апарат Макіта значно виграє по комплектації і особливостям роботи у Karcher шляхом наявності насадки з баком для миючого засобу. Мийка Karcher обмежена радіусом дії в 3 м (по довжині шланга). Крім того, сам апарат небажано рухати, адже з ємності (банки, відерця, бачка і т.д.) через спеціальний шланг миючий засіб доставляється в мийку, а тому є велика ймовірність розлити очищувальну хімію, випадково перекинувши бачок з автошампунем. А от під час мийки авто за допомогою агрегату Makita такий ризик абсолютно відсутній, тому можна спокійно обходити машину з усіх боків і не хвилюватися щодо обмежень по пересуванню.

Порівняння мінімийок

Для основних побутових робіт, типу наведення чистоти і порядку на терасі та садових доріжках, буде цілком достатньо таких аксесуарів. В іншому разі миючий апарат завжди можна доукомплектувати додатковими насадками, грязьовими фрезами, щітками і т.д.

5. Що стосується розмірів і ваги, то обидві мінімийки вважаються провідними лідерами щодо компактності та легкості у своєму класі. Karcher майже на 2 кг легший свого «суперника»: вага Макіта — 5,8 кг, Karcher — 3,0 кг.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.