• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Як обрати бензопилу

Сьогодні на ринку представлена величезна кількість бензопил, тому пропонуємо розібратися в досить актуальному питанні — як обрати бензопилу. Для початку варто визначитися для виконання яких саме завдань і як часто вона будете використовуватися.

работа с бензопилой

Умовно ланцюгові пили з бензодвигуном можна поділити на 4 категорії: бензопили для будинку, для звичайної роботи, професійні і недорогі бензопили китайського виробництва.

Розглянемо кожну з перерахованих вище категорій докладніше.

Бензопили для дому. Інструмент цієї категорія призначений для періодичного використання в саду або під час догляду за будинком. Відповідаючи на питання, як правильно вибрати бензопилу для дому — рекомендуємо звернути увагу на моделі потужністю до 2,0 кВт (3,0 кінських сил). Придивіться до довжини шини — найбільш поширеним буде варіант від 36 см до 40 см. Якщо ви обираєте між двома бензопилами однакової потужності, але з різною довжиною шини, то краще вибрати пилу з шиною трохи менше, адже швидкість розпилювання у неї буде вища (за умови пиляння невеликих дерев, дощок і т.д.).

Варто зазначити, що дуже часто виробники вже вказують рекомендований діапазон відповідної довжини шини. Тобто для різних робіт можна придбати кілька шин і ланцюгів, але не варто перевищувати заявлений максимальний параметр. Оптимальне навантаження для бензопили такого класу не більше 40 хв на день, чого достатньо і для обрізки дерев, невеликих будівельних чи ремонтних робіт, а також для заготівлі дров. Найменш потужний клас бензопил для дому та дачі є найлегшим і по вазі, а це стане додатковою перевагою і для новачків під час користування ланцюгової пили.

Бензопила Husqvarna 140

Бензопили для роботи. Це вже потужніші інструменти (від 2,0 до 3,0 кВт, що означає від 3,0 до 4,0 кінських сил), але й разом з тим важчі (5–6 кг). Бензопили цієї категорії впораються і з повалом лісу (діаметр стовбура до 40 см), і з ремонтно-будівельними роботами. Однак, це все ще не професійні пили, тому щоденне 10-годинне навантаження швидко виведе бензопилу із ладу. Оптимально використовувати її 2-4 години.

Звісно, для розпилювання колод більшого діаметра необхідно вибирати бензопилу з достатньою довжиною шини, найпоширеніший варіант — 45 см. Бензопила для роботи стане в пригоді під час будівництва будинку з великою кількістю робіт по дереву: настилання підлоги, створення каркасу покрівлі і т.д. А вже по закінченню будівництва, бензопила напівпрофесійного класу стане незамінним помічником в догляді за садом і прибудинковою територією.

бензопила в работе

Професійні бензопили — це важковаговики в прямому і переносному сенсах. Найпотужніші ланцюгові пили — від 3,0 до 7,0 кВт (4,0 - 9,0 кінських сил) розраховані на щоденні багатогодинні навантаження, справляються з повалом великих дерев. Велика потужність інструменту – це зазвичай і велика його вага — понад 6 кг. Звісно ж, для приватного використання вибирати бензопилу такого класу не дуже раціонально.

Ланцюгові пили цієї категорії призначені для лісових господарств, обслуговування великих садово-лісових угідь, професійних будівельників, які працюють зі зрубом і т.д. Професійні бензопили оснащуються шиною великої довжини — від 45 см до 60 см. Вкрай не рекомендуємо новачкам використовувати таку бензопилу в побутових умовах, адже без достатнього досвіду з нею буде дуже важко впоратися: це і завелика вага, і зависокий рівень вібрації, який відбувається шляхом великої потужності.

husqvarna_560xp

Недорогі бензопили (Китай). На ринку в достатній кількості представлені бензопили цієї категорії, а невисока їх вартість робить вельми популярними серед недосвідчених користувачів. Для професійного і частого використання рекомендуємо все-таки віддавати перевагу більш надійним виробникам, аби бути впевненим в якісній комплектації свого інструменту. Якщо ж вам потрібна пила для дрібних і нескладних робіт, наприклад, для дачі, десь-колись за пів року спиляти деревце або обрізати кілька гілок — можна брати і «китайця». Варто відзначити, що бензопили дешевше $50-70 ніяк не можуть мати потужність напівпрофесійного, а тим більше професійного класу. Виробники з Піднебесної грішать тим, що прикрашають робочі характеристики та параметри невідповідними даними.

пилы Китай

Є ще кілька критеріїв, які допоможуть полегшити вибір бензопили.

По-перше, обов'язково звертайте увагу на терміни гарантійного обслуговування і доступність сервісних центрів. Фірмові бензопили за замовчуванням комплектуються гарантійним талоном мінімум на рік, а то й на два або три. Якщо ж плануєте купити недорогу китайську бензопилу — обов'язково уточнюйте терміни гарантійного обслуговування, наявність сервісних центрів, а також доступність запчастин і витратних матеріалів. Діагностику та ремонт бензопили будь-якої категорії найкраще робити в офіційних сервісних центрах, адже бензопила це технічно складний інструмент, який вимагає не тільки певних навичок, а й наявності спеціалізованих приладів та інструментів для ремонту.

По-друге, при виборі бензопили звертайте увагу на наявність спеціальних систем і технологій, що дозволять полегшити процес роботи з пилою, а також використовувати її більш раціонально. Серед таких функцій є:

  • система швидкого старту/легкого запуску двигуна;
  • наявність насоса для відкачування палива;
  • ефективна антивібраційна система;
  • особливі технології двигуна, що дозволяють скоротити витрату паливної суміші та зменшити кількість вихлопних газів;
  • система легкого натягування ланцюга; в деяких моделях бензопил може бути безключова система натяжки ланцюга;
  • гальмо ланцюга для захисту від зворотного удару.

бензопила husqvarna_236

Багато покупців при виборі бензопили цікавляться чи представляється рейтинг бензопил щодо потужності, надійності і т.д. Хотілося б одразу відповісти і на це питання. В Україні не існує офіційного й однозначного рейтингу ланцюгових пил, адже на ринку сьогодні представлені інструменти з найрізноманітніших вагових категорій, тому об'єднувати «різношерстні» бензопили і проводити порівняння бензопил неможливо.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.