Шановні клієнти, вітаємо Вас з прийдешніми святами! Бажаємо миру, добра, достатку! На свята ми працюємо за наступним графіком: 04.05.2024 року за звичайним графіком 05-06.05.2024 року - вихідні, заявки та замовлення приймаємо онлайн.
×
  • (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Звідки з'явилися назви брендів Bahco і Fiskars

Bahco

Сьогодні шведський бренд Bahco належить європейському підрозділу компанії Snap-on Incorporated — SNA Europe. Однак, історія торгової марки Bahco почалася більше ніж 100 років тому.

Ще в 1886 році Йохан Петтер Йоханссон заснував у Швеції свою компанію під назвою Enköpings Mekaniska Verkstad. Йоханссон — відомий усьому світу винахідник, майстерний інженер і новатор. Усе розпочалося саме завдяки його винаходу розвідного гайкового ключа, який зміг замінити гайкові ключі різноманітних розмірів на один єдиний інструмент з розвідним механізмом. Цю інновацію Йоханссон запатентував ще в 1891 році, після чого цей інструмент став основним прототипом всіх сучасних і відомих розвідних ключів.

bacho

За рік до цього, в 1980 році, талановитий шведський підприємець Берндт Хьорт викупив права на компанію Йоханссона Enköpings Mekaniska Verkstad. Завдяки його бізнес-талантам і підприємницьким стратегіям компанія стала відомою і здобула авторитет не тільки на своїй батьківщині, а далеко за її межами. Саме тоді було закладено міцний фундамент міжнародно відомого і популярного бренду Bahco.

У 1916 році бізнесмен Хьорт повністю викупив у Йохана Йоханссона його компанію. З цього моменту Enköpings Mekaniska Verkstad стала частиною компанії Хьорта BA Hjorth&Co., в наслідок поєднання утворилася нова корпорація BA Hjort&Co. AB. Відома сьогодні назва бренду Bahco походить від скорочення назви першої компанії Берндта Хьорта — BA Hjorth&Co. Сталося це вже в 1954 році.

bahco

Продукція з логотипом Bahco представлена ​​по всьому світу і завжди користується заслуженим авторитетом і популярністю. Асортимент продукції компанії — це понад 7000 найменувань професійного ручного інструменту: біметалеві стрічкові і кільцеві пили, напилки і борфрези, гайкові ключі та торцеві головки, динамометричний інструмент, викрутки, шарнірно-губцевий інструмент, спеціалізований інструмент для автомобільної та авіаційної промисловості, інструмент для точної механіки і електроніки, інструмент для обслуговування холодильного обладнання, знімачі та екстрактори, системи зберігання інструменту, деревообробний інструмент, професійний садовий інструмент.

Fiskars

Ще в далекому 1649 році в невеликому фінському містечку Фіскарс був заснований чавунно-ливарний завод. Понад 100 років завод спеціалізувався на виробництві чавуну і був найбільшим європейським виробником в цій галузі. З 1783 року завод Fiskars був під керівництвом сім'ї Бйoркман. Тоді ж Fiskars змінив профіль діяльності: виробництво чавуну завершилося і завод почав займатися промисловим переробленням мідної руди з місцевого рудника. До 1802 році і ця діяльність завершилася у зв'язку з виснаженням рудника.

Fiskars

У 1822 році і село, і завод Fiskars купує фармацевт Йохан Якоб фон Юлін. Під його керівництвом завод динамічно розвивається, а основним напрямком стає переробка чавуну. Через 10 років (1832 рік) в Fiskars відкрився завод з виготовлення ріжучого інструменту (ножі, виделки та ножиці включно), до речі, перший в Фінляндії. За 50 років завод суттєво розширює асортимент продукції - це і сільськогосподарський інвентар, і домашнє начиння, і ріжучі інструменти.

У 1883 році, після смерті фон Юліна, Fiskars переходить під опіку Еміль Ліндсей. Тоді і була заснована компанія з обмеженою відповідальністю під назвою Fiskars, на честь селища, де був заснований перший завод, що став джерелом для майбутнього міжнародного бренду. У 1890 році Fiskars представили першу сокиру власного виробництва. У 1967 році компанією було представлено перші у світі ножиці з пластмасовими ручками. З того часу було продано понад 1 мільярда ножиць з помаранчевими ручками.

Fiskars

Сьогодні Fiskars — це міжнародний авторитетний виробник і бренд ручного інструменту номер один у світі. В асортименті компанії сьогодні вже й садовий інструмент, товари для рукоділля, офісу та школи. А селище Фіскарс стало дуже популярною пам'яткою в Фінляндії. Виробництво заводу перенесли в сусіднє селище, а в однойменному селищі Фіскарс зробили музей компанії, який розповідає про історію розвитку ТМ.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.