• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Як правильно вибрати кущоріз

Важко уявити собі гарний сад, доглянуті живоплоти, акуратну прибудинкову територію без використання кущоріза. Цей садовий інструмент став незамінним для всіх садівників, як в приватних господарствах, так і серед професіоналів — ландшафтних дизайнерів, озеленювачів і садівників. Сучасні моделі кущорізів можна сміливо назвати універсальним садовим інструментом. За їх допомогою можна надати будь-яку форму живоплоту, прорідити чагарники, надавати форми кронам невеликих дерев, підстригати траву, особливо у важкодоступних місцях або зонах з обмеженим простором, наприклад, біля бордюру, під лавкою, вздовж паркану чи будинку.

Купити кущоріз — справа не з легких, але як правильно вибрати кущоріз в залежності від індивідуальних потреб і завдань — це вже інше питання. У цій статті ми розглянемо основні типи садових мотоножиць, які дозволять полегшити вибір відповідної моделі.

Кущоріз

Оптимально буде розділити садові кущорізи на 3 групи в залежності від типу двигуна інструменту: кущорізи акумуляторні, кущорізи електричні та кущорізи бензинові. Від типу двигуна безпосередньо залежить потужність агрегату — це один з основних показників продуктивності садового інструменту, до того ж один з важливіших критеріїв вибору.

Кущоріз

Акумуляторний кущоріз — оптимальний вибір для власників невеликих ділянок. Працюючи від акумуляторної батареї інструмент має обмежений ємністю акумулятора робочий ресурс. Для нетривалих сеансів роботи це буде найкращим варіантом. Акумуляторні ножиці-кущорізи мають масу переваг, серед яких мобільність, невелика вага, екологічність, а також практично безшумна робота з мінімальною вібрацією. Інструмент виключно простий у догляді, майже не вимагає особливого технічного обслуговування. Оскільки акумуляторний кущоріз дуже простий в експлуатації і поводженні, то це однозначно кращий вибір, особливо якщо працювати з інструментом буде жінка, літня людина або садівник, якому заборонені важкі фізичні навантаження. Однак, варто враховувати, що саме такі помічники коштують значно дорожче, ніж електричні моделі. А це рахунок наявності сучасних літій-іонних акумуляторів, в яких відсутній ефект пам'яті.

Кущоріз Кущоріз

Кущоріз електричний за типом дуже схожий на акумуляторний, проте, є суттєва відмінність — інструмент живиться від електричної мережі, чим передбачає наявність мережевого шнура. Відповідно радіус роботи буде залежати від довжини шнура. Якщо на дачній ділянці підведена електрика і у вас не дуже велика ділянка або мобільність інструменту не є ключовим параметром вибору, тоді електроножиці - ваш вибір. Вони мають невелику вагу, як і акумуляторний інструмент абсолютно нешкідливі для екології, до того ж є більш потужними, ніж кущорізи на акумуляторі. Якщо ви заздалегідь придбаєте шнур-подовжувач, то без проблем зможете збільшити радіус роботи. Оптимально вибирати подовжувач довжиною від 30 м. Варто також відзначити, що такі кущорізи більш потужний інструмент, ніж той, що працює від акумуляторної батареї, а значить більш продуктивний.

Кущоріз Кущоріз

Найпотужніші моделі кущорізів оснащують бензиновими двигунами. Висока потужність інструменту передбачає і значну вагу, тому рекомендуємо звернути увагу і на ергономіку, і конструкцію садового інструменту, так аби після тривалого часу роботи не виникало неприємних чи больових відчуттів. Бажано, щоб бензиновий кущоріз був оснащений ремінним кріпленням, що дозволить зняти навантаження з рук оператора. Як і акумуляторні кущорізи, агрегати з бензиновими двигунами мобільні і не обмежують пересування користувача. Кущоріз з двигуном внутрішнього згоряння — це садова техніка професійного рівня. Адже саме такі моделі вибирають ландшафтні дизайнери для роботи у великих садах і парках чи для працівників комунальних господарств.

Кущоріз Кущоріз

Що стосується виробників, то на сьогодні кожен бренд садової техніки пропонує широкий асортимент моделей кущорізів з різними типами двигунів. Наприклад, акумуляторні кущорізи відмінної якості і функціональності пропонують такі всесвітньо відомі бренди, як Gardena (Німеччина), Bosch (Німеччина), AL-KO (Німеччина), Makita (Японія). Більш доступні за ціною варіанти у виробників Skil і Black&Decker.

Всі ці торгові марки пропонують кущорізи електричні. До речі, якщо вас цікавлять електроножиці, які не сильно вдарять по вашому гаманцю - розгляньте варіанти європейського бренду Sadko. За досить доступною і привабливо ціною ви отримуєте садовий інструмент відмінної якості, продуктивності і функціональності — прекрасний вибір для побутового застосування в приватному господарстві. Якщо ж ви хочете мати потужні бензинові кущорізи, то рекомендуємо звернути увагу на продукцію шведської торгової марки Husqvarna, більш економічні по своїй вартості моделі є у шведського виробника Stiga і німецького бренду Solo.

Якщо підсумувати все вищезазначене, то перед покупкою садового помічника необхідно визначитися з приблизним обсягом робіт, а також рівнем складності завдань, знати вимоги до його мобільності, а якщо замислюєтеся над придбанням моделі з електричним двигуном, то враховуйте наявність джерела живлення і віддаленість електричної розетки від робочої ділянки.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.