• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Як вибрати мотокосу для дачі або дому

Кожному садівникові і дачникові добре знайомий давній метод позбавлення заростей трави, бур'янів і дрібного чагарнику - це ручна коса. Звичайно, це перевірений часом надійний інструмент, проте, технічний прогрес не стоїть на місці і пропонує чудову альтернативу — мотокосу з бензиновим двигуном. Цей садовий інструмент заощадить вам час і сили, адже він з легкістю допоможе позбутися від найгустіших заростей бур'яну, трави, невеликого чагарнику або задерев'янілість порослі. Використовувати мотокосу на ділянці біля будинку, в саду, на дачній ділянці, а також на городі, наприклад, перед збором врожаю картоплі буде найправильнішим і більш оптимальним рішенням. Варто відзначити, що останнім часом мотокоси дуже часто приходять на допомогу і під час заготівлі сіна в сільському господарстві.

Мотокоси

Мотокоси мають безліч переваг в порівнянні з ручною косою чи іншим обладнанням для косіння. В першу чергу, це мобільність і компактність. Працювати з мотокосою можна навіть у важкодоступних місцях, наприклад, під лавками або впритул до паркану. Привести в порядок, надати охайність навіть великій ділянці і без особливих витрат часу — все це можна здійснити з наявністю мотокоси.

Ще одна з переваг мотокоси — це її універсальність. Інструмент працює від бензинового двигуна, тому абсолютно не залежить від джерела електричного струму, не вимагає ідеальної гладкості ландшафту або певного виду рослинності. Деякі моделі мотокіс можна додатково обладнати спеціальними насадками, тим самим ще більше розширити функціональність свого інструменту. За допомогою таких насадок можна вирівнювати живопліт чи клумби.

Мотокоси

На сьогоднішній день кожен виробник садового інструменту і обладнання пропонує широкий асортимент мотокіс з різноманітними технічними параметрами і в досить широкому ціновому діапазоні. Цілком логічно, що при такій великій кількості інформації та пропозицій у покупця виникають запитання: «Яку мотокосу вибрати?», «Як обрати мотокосу і по яким саме параметрами?» і т.д. У цій статті ми розповімо на які технічні параметри й особливості необхідно звертати увагу, щоб купити мотокосу на довгі роки служби.

Отже, найперший і, мабуть, найважливіший параметр вибору бензинової мотокоси це її потужність. Цей показник вимірюється у Вт і/або кінських силах. Оскільки мотокоса це інструмент з бензиновим двигуном, то логічніше орієнтуватися на потужність в кінських силах. На побутові мотокосарки, як правило, встановлюють двигун потужність 1-2 к.с.. Такий інструмент відмінно впорається із заростями трави на невеликій ділянці. І звичайно ж така мотокоса буде найбільш доступною за вартістю. Мотокоси потужністю в 2-3 к.с. будуть доречні на ділянці середнього розміру, а також там, де необхідно регулярно позбавлятися від бур'янів. До речі, саме мотокосі такого типу віддають переваги ландшафтні дизайнери та професійні садівники.

Найпотужніші мотокоси — інструмент професійного рівня, який розрахований на великий обсяг роботи під час тривалого часового проміжку. Для промислового використання, для роботи в сфері сільського господарства або для роботи комунальних служб - це найоптимальніший варіант. Звичайно, така мотокоса коштує на порядок дорожче, але в будь-якому випадку цей інструмент завжди повністю себе окупає.

3-1.jpg

Варто також звернути увагу і на тип двигуна мотокоси. Як правило, мотокоси оснащені двотактними бензиновими двигунами. Однак, зараз багато виробників пропонують покупцеві інструмент з чотиритактним двигуном. Така мотокоса — це більш надійний і малошумний інструмент. Єдині мінуси - це більша вагу і вартість інструменту.

Мотокоси

Ріжуча система мотокоси — ще один з основних параметрів вибору. Використовувані ріжучі елементи — головка з волосінню і спеціальні ножі. Сучасні мотокоси можуть працювати як з волосінню, так і з ножем. Тому обов'язково переконайтеся перед покупкою в тому, що на вашу майбутню мотокосу можна встановлювати і головку з волосінню, і сам ніж. Між потужністю мотокоси і діаметром волосіні є пряма пропорційна залежність — чим вища потужність, тим товща волосінь. Для найбільш потужних мотокіс краще використовувати ніж. Для косіння трави достатньо мати головку з волосінню, для того щоб позбутися від бур'янів або небажаних чагарників краще скористатися ножем.

Ножи для мотокіс

Ножі для мотокіс, в свою чергу, розрізняють в залежності від конструкції, а точніше — від кількості зубців:

  • ніж з 2-ма зубцями застосовуйте для обробки молодої трави;
  • ніж з 3-ма зубцями застосовуйте для обробки жорсткої трави, бур'яну і т.д.;
  • ніж з 4-ма зубцями використовуйте для скосу трави і трав'янистих заростей;
  • ніж з 8-ю зубцями чудово подрібнює траву (ідеально підходить для заготівлі сіна);
  • ніж з 40-ка зубцями призначений для обробки чагарників та дрібних дерев (діаметром від 1 см до 3 см);
  • ніж з 80-ю зубцями підійде для мотокіс професійного і напівпрофесійного рівнів. Таким ножем косять дрібні деревця (діаметром від 1 см до 4 см), а також жорсткі трав'яні зарості або, наприклад, зарості очерету.

Мотокоси

Також, рекомендуємо звертати увагу на такий показник як вага мотокоси. Спершу цей фактор може здаватися неістотним, одна після декількох годин роботи ви одразу оціните свою передбачливість і нашу пораду. Не дивлячись на те, що працювати з таким інструментом в десятки разів легше, ніж ручною косою - хоча її теж необхідно постійно тримати в руках- тривалість роботи безпосередньо залежить від ваги мотокоси. Рекомендуємо звернути увагу і на наявність спеціального поясу для кріплення до тіла. Ранцева мотокоса зробить роботу більш легкою, так як ремінь дозволить рівномірно розподілити вагу інструменту і зняти основне навантаження з рук оператора.

Мотокоси

Залежно від особливостей роботи вибирайте мотокосу з певним типом рукоятки. Мотокоса з D-подібною рукояткою оптимально підійде для роботи на одному рівні і з не широким скосом. Мотокоса з E-подібною або U-подібною рукояткою підійде для роботи з великою шириною скошування, а також для обробки рослинності на різній висоті. Більш просте і народна назва для такого типу інструменту — мотокоса з «велосипедною» рукояткою.

Отож, основні параметри вибору мотокоси для дому, дачі або ж для профессіональних потреб — це потужність і тип двигуна, тип ріжучої системи, вага і конструкція рукоятки мотокоси.

Мотокоси

У цій статті хочемо звернути вашу увагу на деякі особливості роботи з цим садовим інструментом, а також на правила безпеки. Двигун мотокоси працює на бензиново-мастильній суміші, а спочатку роботи з новим інструментом рекомендується додавати трохи більше мастила, ніж в рекомендованій виробником пропорції. Оскільки тримерна головка з волосінню або сталевий ніж обертаються з великою швидкістю, необхідно дотримуватися певних правил безпеки під час роботи з таким агрегатом.

По-перше, не використовуйте інструмент без захисного щитка, яким комплектується кожна мотокоса. По-друге, надягайте при роботі захині окуляри, щоб запобігти потраплянню частинок трави в очі. Також можна використовувати спеціальні захисні навушники, особливо, якщо має бути тривала робота. По-третє, пам'ятайте про те, що двигун при роботі нагрівається, тому, коли знімаєте інструмент в перервах між косіння, краще тримати його за штангу або за рукоятку.

Як тільки ви придбали мотокосу, у вас можуть виникнути деякі питання, наприклад: «Як зібрати мотокосу?», «Як заправити інструмент?», «Як правильно здійснити обкатку мотокоси?» і т.д.В такому випадку рекомендуємо відвідати канал на YouTube нашого інтернет-магазину, де ви знайдете відео-підказки та відео-інструкції для роботи з цим садовим інструментом. До речі, фахівці нашого інтернет-магазину можуть здійснити цю обкатку перед відправкою покупцю. Досить зручна опція, оскільки вам не доведеться витрачати на це зайвий час, що в свою чергу дасть можливість відразу ж приступити до роботи.

Мотокоси

Купити мотокосу — означає суттєво полегшити собі роботу по догляду за садом або дачною ділянкою, а також заощадити багато часу!

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.