• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Секатори та сучкорізи Fiskars – найкращі друзі і надійні помічники садівника

З приходом весни необхідно проводити відповідні садові роботи, щоб надалі рослини радували доглянутим і здоровим виглядом. Дуже важливо правильно проводити обрізання дерев, чагарників, живоплотів та інших рослин. Є декілька основних правил для такого догляду.

По-перше, проріджування — видалення пошкоджених, відмерлих і хворих гілочок. Цей метод поліпшує структуру самої рослини, дозволяє вільно надходити кисню й світлу, а також підвищує рівень здоров'я рослини. Формування крон дерев потрібне для того, щоб збільшити процес цвітіння, а отже і врожай плодових дерев, а для контурів чагарників і живоплотів воно слугує для охайного вигляду і розвитку правильної форми. З усіма цими завданнями вам допоможуть впорається садові інструменти фінського бренду Fiskars, а саме — секатори й сучкорізи (гілкорізи).

Fiskars

Секатори Fiskars відрізняються від аналогів продуманим та ергономічним дизайном, функціональністю і продуктивністю. Більшість садівників визнають такий інструмент кращим в світі. Залежно від конструкції лез виділяють дві основні моделі секаторів — площинні та контактні.

Площинні секатори Fiskars використовують для роботи з молодою зеленою деревиною, тому робота такого інструменту схожа на роботу ножиць. Ріжучі леза вдавлюються в деревину, таким чином виходить чіткий зріз при мінімальних ушкодженнях самої деревини. За допомогою площинного секатора можна проводити обрізання навіть максимально близько до стебла.

Якщо ви хочете купити садовий секатор Fiskars, який буде не тільки високопродуктивним і функціональним, але й вигідно відрізнятиметься продуманим і стильним дизайном, тоді рекомендуємо модель Quantum. Інструмент має алюмінієвий корпус, рукоятки виготовлені з натуральної пробки для максимального комфорту під час експлуатації, а леза секатора мають антифрикційне покриття, виготовлені із загартованої сталі вищої якості. Завдяки всім цим характеристикам у кінцевому результаті вийде ідеальний зріз. Такий агрегат також оснащений спеціальним механізмом блокування для безпечної роботи. До речі, він укомплектований захисним чохлом для зручного і безпечного зберігання та транспортування.

Площинні секатори Fiskars Quantum Секатор Fiskars SmartFit

Цікавитесь інструментами багатоцільового характеру — обирайте секатор Fiskars SmartFit. Ця модель практично універсальна, а особливий дизайн забезпечить зручність і комфорт для руки будь-якого розміру. Секатор оснащений спеціальним важелем-перемикачем, який може змінювати ширину розкриття лез. За його допомогою можна здійснювати обрізання як тонких гілочок (12 мм), так і більш товстих (24 мм).

Потужний садовий інструмент з можливістю регулювання відстані між ручками — це секатор Fiskars PowerGear. Він ідеально підійде власникам руки середнього або великого розміру, а спеціально розроблений дизайн інструменту дозволить раціонально використовувати силу всіх пальців руки.

Контактні секатори Fiskars використовують для роботи з сухою та жорсткою деревиною. Процес такого секатора аналогічний роботі кухонного ножа на обробній дошці: верхнє ріжуче лезо з великим тиском проходить крізь гілку, а нижне лезо підтримує її і розподіляє докладаючі зусилля (тиск) до закінчення різу.

Контактні секатори Fiskars Контактні секатори Fiskars

Для початківців-садівників рекомендуємо модель секатора Fiskars SingleStep, який підійде як для правші, так і для лівші. Для більш досвідчених і вимогливих користувачів рекомендуємо інструмент з силовим приводом — Fiskars PowerGear. Такий секатор гарантує максимальну потужність, а також задіяння у роботу всіх пальців. Варто також виділити контактний секатор з храповим механізмом Fiskars PowerStep. ЙОго наявність дозволятиме проводити обрізання в кілька етапів (від 1 до 3), що допоможе значно полегшити процес зрізу. Особлива запатентована технологія механізму допомагає автономно вибирати інструменту опцію (кількість кроків різання), в залежності від товщини тієї чи тієї гілки.

Що стосується сучкорізів, то вони як і секатори діляться на дві основні групи в залежності від особливостей конструкції самого леза — площинні сучкорізи для роботи з молодою зеленою деревиною та контактні для обрізки твердих, жорстких і сухих гілок.

Fiskars пропонує декілька лінійок сучкорізів, кожна з яких має свої особливості.

Серія сучкорізів Quantum відрізняється інноваційними дизайнерськими рішеннями та виключною продуктивностю. Такі інструменти оснащені спеціальним силовим приводом, який практично в 4 рази полегшує роботу в порівнянні зі стандартними механізмами. Амортизуючі рукоятки виготовлені з справжньою пробки забезпечують максимальний комфорт і зручність роботи, крім того, інструмент виглядати дуже сучасно і стильно.

Сучкоріз Quantum Сучкоріз SingleStep

Сучкорізи серії SingleStep оцінять як професіонали, так і садівники-початківці. Недосвідченому користувачу буде дуже комфортно використовувати такий садовий інструмент. Леза цих садових помічників мають хвилеподібну форму, завдяки якій можна повністю запобігти заживленню гілок між лезами і яка забезпечує максимальне захоплення. Крім того, сучкорізи SingleStep це ідеальне співвідношення високої якості інструменту та доступної ціни.

Сучкорізи PowerGear — це садовий інструмент з силовим приводом, який володіє значною потужністю. Кожен сучкоріз такої моделі оснащений спеціальним зубчастим механізмом, який збільшує і оптимально розподіляє зусилля, яке може докладатися. Сучкорізи Fiskars серії PowerGear — це ідеальний вибір для професіоналів і вимогливих садівників.

Сучкоріз PowerGear Сучкоріз з храповим механізмом

Контактні сучкорізи серії PowerStep — це ріжучі садові інструменти з храповим механізмом. Такий сучкоріз дозволить суттєво полегшити докладання зусилль і проводити обрізання гілок в залежності від їх товщини в один або кілька етапів (2 або 3). Варто зауважити, що сучкоріз вибирає потрібну опцію різу автономно і відповідно товщині певної гілки. Леза мають антифрикційне покриття, яке дозволить виробляти легку і комфортну обрізку жорсткої і сухої деревини. Сучкорізи з таким механізмом підійдуть усім садівникам.

Сучкоріз SmartFit

Сучкорізи Fiskars SmartFit — це багатоцільовий садовий інструмент з телескопічними ручками, який дозволить виконувати всі основні процеси та завдання по обрізці дерев, чагарників і живоплотів. Інструмент цієї моделі дає можливість регулювати довжину рукояток, а значить дає можливість вибирати оптимальний і відповідний робочий діапазон.

Окремо варто відзначити універсальні штангові сучкорізи з телескопічною рукояткою. До речі, саме бренд Fiskars вперше презентував сучкорізи такої конструкції. Унікальний дизайн інструменту дозволяє обробляти як низькорослий чагарник, так і високорослі гілки дерев або верхню частину живоплоту. З наявністю нафтового сучкоріза немає необхідності використовувати драбину. Спеціальний ріжучий механізм допомагає при обрізці жорстких гілок без необхідності додаткових зусиль. Крім того, ріжуча головка має неймовірну маневреність — може обертатися на 230°. Таке регулювання дозволяє вибирати її оптимальне положення для певних видів або особливостей роботи.

Штангові сучкорізи

Перш ніж купити сучкоріз або секатор, рекомендуємо потримати його в руках, аби зрозуміти наскільки комфортно вам буде з ним працювати, визначити як добре він лежить в руці. Оцініть вагу інструменту — чи зможете ним працювати досить тривалий час. Не забувайте також і про якість лез та діаметр оброблюваних гілок, а ще визначте для якого типу деревини ви будете виконувати обрізку. Зробивши усе це — далі роботу виконуватиме ваш садовий помічник.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.