• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Чи потрібна обкатка нової бензопили?

Обкатка нової бензопили

Чи потрібен тест-драйв придбаної бензопили? Скільки часу необхідно, щоб агрегат з нуля дійшов до оптимальної кондиції? Ці питання дуже часто виникають у власників нового бензоінструмента в перші години його експлуатації.

Іноді поради бувалих вже з цього приводу стають настільки «корисними», що техніка вже після першого старту вимагає ремонту. Тому від фахівця сервісу можна почути невтішний вердикт: «Недотримання рекомендацій виробника» і як результат — в гарантійному обслуговуванні відмовлено. Всі додаткові витрати вже лягають на плечі господаря бензопили.

В принципі, при введенні в експлуатацію нової пили хорошої якості особливих маніпуляцій проводити з нею не варто. Імениті бренди-виробники, такі як: HUSQVARNA, STIHL, AL-KO, SOLO всі попередні процедури виконали свідомо, щоб користувачі відразу могли включати інструмент і працювати. Так ось, на початковому етапі пилі потрібна скоріше не обкатка, а більш щадний режим роботи.

Під час цієї фази відбувається інтенсивна підробітка всіх поверхонь, що труться. Тому не рекомендується перевантажувати двигун: підвищене навантаження, найімовірніше, призведе до його поломки, що, своєю чергою, виллється в кругленьку суму (новий двигун — це 75 % вартості бензопили). Так само не можна залишати агрегат і на холостому ходу, особливо тривалий час: охолодження циліндра забезпечує маховик, створюючи повітряний потік. На холостому ходу цей потік мінімальний і його, як правило, недостатньо для охолодження поршня.

При першому запуску ми рекомендуємо протестувати нову пилу на деревині невеликого діаметра, з мінімальними зусиллями з боку оператора, тобто, працюючи на середніх оборотах. Звичайно ж, дотримуючись всіх необхідних правил техніки безпеки. А вже через декілька днів можна буде пиляти на всю потужність. Тому сміливіше. Сподіваємося, придбаний у нас бензоінструмент, прослужить вам довгі роки.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.