• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Правильне приготування суміші для двотактної техніки

Лікбез основ експлуатації

Важливий етап підготовки бензопили до роботи — її заправка. Цей процес не менш відповідальний, ніж, наприклад, вибір самого інструменту. Адже, в разі невірних дій можна запросто відправити агрегат прямо в сервіс-центр. В той самий час правильне обслуговування продовжить термін його безвідмовної роботи. Двотактний двигун бензопили потрібно «годувати» паливною сумішшю, що складається з бензину марки АІ-92-95 і моторного мастила. Тут у вас не повинно виникати абсолютно ніяких труднощів - варто лише чітко дотримуватися пропорції, рекомендованих виробником. Стандартне співвідношення становить 1:50 або 1:25, тобто точно відміряєте 1 л бензину до 50 (25) г мастила. Величезна кількість поломок циліндропоршневої групи виникає в тому чслі через невірно приготовлену бензомастильну суміш.

приготовленной бензомасляной смеси

Для отримання правильного складу можна скористатися звичайним медичним шприцом від 20 мл до 40 мл і ємністю для змішування палива. Хоча фахівці рекомендують все ж використовувати спеціальний дозатор, на корпусі якого чітко видно мітки, скільки чого потрібно. Його можна придбати в тому ж магазині, де і бензопилу. Довго зберігати паливну суміш НЕ рекомендується. Через тиждень-другий вона втрачає свої властивості. В щільно закритому контейнері, де відбуваються хімічні реакції, такий «коктейль» забруднюватиме деталі, що надалі призведе до швидкого зносу двигуна. Тому наша рекомендація — обмежитися кількістю палива в баку рівно настільки, скільки необхідно для виконання роботи.

Якість перш за все

Щоб пила прослужила вам довго, подбайте про якісні витратні матеріали. Остерігайтеся підробок і в жодному разі не заливайте в бак все підряд. Використання несертифікованого складу може стати причиною відмови в гарантійному ремонті. Бензин варто використовувати чистий, без різних металевих і хімічних присадок, а мастило для інструменту вибираємо виключно двотактне (не плутати з чотиритактним автомобільним мастилом), завдяки якому двигуни пил забезпечують собі високі обороти. Під цю специфікацію підходять мастила, що продаються під назвою торгової марки виробника бензоінструмента, наприклад: Husqvarna, Stihl, Oleo-Mac. Намагайтеся купувати цей товар в офіційного дилера в авторизованому магазині, який має відповідний сертифікат якості. Втім, трохи дешевше фасованого обійдеться ринковий варіант «на розлив», однак, чи це саме те, що потрібно вашій бензопилі - залишається під питанням.

Техніка безпеки

Заправляти бензопилу рекомендується на рівній і чистій поверхні. Насамперед обов'язково переконайтеся в тому, що поруч немає відкритого вогню. Якщо процес відбувається в закритому приміщенні — упевніться в наявності там вентиляції. Палити під час заправки бензопили категорично ЗАБОРОНЕНО.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.