• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Домкрати та їх види

Домкрат — це пристрій для підняття та утримання різного виду вантажу. Основною відмінністю домкрата від іншого підіймального встаткування (лебідки, таля) є те, що він розташовується нижче вантажу і не вимагає використання додаткової споруди, ланцюгів або канатів.

Автомобілісти ставляться до домкратів по-різному: для когось це просто залізяка в багажнику, а хтось бачить в ньому незамінного помічника, який не раз рятував в критичних ситуаціях.

Домкрат

Зараз виробники пропонують різні варіанти сучасних домкратів. Серед них можна вибрати пристрій для кожного автомобіліста, який мав намір возити його з собою і використовувати для одного автомобіля. Так само можна підібрати домкрат і для великого автосервісу, де щодня обслуговуються автомобілі різних класів.

Розрізняють декілька характеристик, які обов'язково треба врахувати при виборі домкрата.

Вантажопідйомність 100% це максимальне зусилля, яке здатний розвивати домкрат. Воно повинна бути не менше половини маси автомобіля.

Мінімальна висота підйому 100% найменша відстань по вертикалі від опорної площадки або дороги до підхоплення в його нижньому робочому положенні. Ліпше коли значення цієї характеристики буде невеликим, щоб домкрат вільно входив між дорогою й елементами підвіски чи кузовом.

Максимальна висота підйому 100% це найбільша відстань по вертикалі від опорної площадки до підхоплення при піднятті вантажу на повну висоту.

Розрізняють такі види домкратів:

Гвинтовий Гвинтовий — штатний домкрат, підходить для різних видів авто. Основні переваги такого домкрата: надійність, мала вага, компактність, низька ціна. До мінусів можна віднести погану стійкість і не дуже зручну приводну рукоятку. Вантажопідйомність — до 15 тонн.
Рейковий Рейковий — по рейці пересувається механізм з металевими пальцями, які клацають і підіймають підхоплення, як по східцях. Основні переваги рейкового домкрата — універсальність, великий робочий хід, максимальна висота підйому і простота у використанні. Але велика вага і розімр такого домкрата створюють деякі незручності при транспортуванні. Це більше гаражне обладнання. Вантажопідйомність — від 2 до 20 тонн.
Гідравлічний Гідравлічний — принцип дії полягає в тому, що поршень домкрата переміщається за допомогою створюваного тиску приводного насоса, внаслідок чого і відбувається підйом вантажу. Вантаж опускається при перекачуванні гідравлічного мастила зі склянки в резервуар насоса. Невисокі зусилля на приводній рукоятці і значна жорсткість конструкції — ось основні переваги обладнання. Серед недоліків можна виділити велику вагу і недостатню стійкість. Вантажопідйомність таких домкратів може бути 50 і більше тонн.
Пневматичний Пневматичний домкрат — схожий на подушку зі спеціального посиленого повітронепроникного матеріалу. Джерелом стисненого повітря може бути стаціонарний або пересувний компресор. Його можна використовувати для проведення монтажних, ремонтних, аварійно-рятувальних робіт. Його переваги — це можливість використання в разі невеликого зазору між опорою і вантажем, при необхідності точного монтажу. Пневмодомкрат працює на будь-якому типі опорного покриття, навіть в болотистому ґрунті або в снігу. Також він відрізняється своєю швидкістю і простотою роботи. Головний недолік — ціна. Це пов'язано з тим, що використовуються дорогі матеріали і технології виготовлення герметичних оболонок. Вантажопідйомність — до 6 тонн.
Підкатний Підкатний домкрат являє собою низький корпус на коліщатках, з якого гідроциліндром підіймає важіль з підйомною п'ятою. Основні переваги такого домкрата — надійна конструкція, хороша стійкість, швидкість підйому і великий робочий хід. Мінус обладнання - можливість роботи тільки на рівному і твердому покритті, тому користуватися на дорозі їм не рекомендується, це більш гаражне обладнання. Вантажопідйомність — від 2 до 50 тонн.

Знаючи основні характеристики, види, переваги та недоліки ви без зайвих зусиль підберете домкрат для свого автомобіля чи автосервісу.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.