• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Історія винаходу садового тримера

Садовий тример (підрівнювач) своєрідний різновид ручної мотокоси. На сьогодні, це дуже популярний інструмент серед власників приватних будинків, заміських ділянок. Дуже часто цей інструмент присутній в арсеналі комунальних служб, фермерів, ландшафтних дизайнерів і професійних озеленювачів. Де є газон або трав'яниста поросль - там одразу знаходиться робота для цього інструмента.

Garden

Однак мало хто знає, що цей садовий помічник був придуманий американцем Джорджем Балласом, який не був знайомий зі сферою садівництва і винахідливою діяльністю.

Джордж Баллас — шоу-мен і танцюрист з Техасу і його захоплення рослинністю обмежувалося тільки підтриманням в належному стані розташованої за його будинком в Х'юстоні ділянки в кілька акрів, де росло сотні дерев.

Належний вигляд, на його думку, полягав у тому, аби трава була рівною та акуратно підстрижена, в тому числі й навколо дерев, що насправді було не так уже й просто зробити. Для роботи у важкодоступних ділянках доводилося працювати вже садовими ножицями, що було дуже затратно по часу і досить втомлююче.

Джордж Баллас

До того ж як виявилося, стрижка ручними ножицями не найбезпечніше заняття. Одного разу, садівника Баллоса ужалила отруйна комаха, саме під час такого процесу. Працівника довелося госпіталізувати. Баллас, розсерджений і вражений такою неприємною подією, через декілька днів заїхав на автомобільну мийку. Спостерігаючи за тим, як нейлонові ворсинки швидкообертових щіток-валиків зчищають бруд з його автомобіля, він раптом зрозумів, що схожим способом цілком реально швидко і безпечно зрізати траву.

Як тільки Баллас повернувся додому, він тут же знайшов у гаражі порожню консервну банку і зробив в ній отвори. Потім простягнув через них шматки товстої волосіні та прикріпив банку до головки електричної дрилі. Таким імпровізаційним пристроєм він досить вдало і швидко скосив траву. Ось так, в 1971 році, і з'явився на світ перший садовий тример, прототип відомого на весь світ в майбутньому Weed Eater.

Садовий тример

Для того, щоб довести свою революційну ідею до справжнього садового тримера, Баллас скористався послугами професійного інженера. Потім він отримав ряд необхідних патентів і почав гордо презентувати свою розробку різним виробникам садових інструментів та техніки для догляду за садово-парковими ділянками. Однак, тоді до такої ідеї ніхто не виявив інтересу. Баллас вирішив не здаватися і заснував власну фірму Weed Eater Inc, передбачаючи майбутню популярність такого садового інструмента.

Уже в перший 1972 рік продаж садових тримерів приніс Балласу дохід понад в півмільйона доларів, а через 5 років прибуток компанії виріс аж до 80 мільйонів. Фірма Джоржда Балласа налагодила виробництво і реалізацію електричних тримерів моделей Needie і Clippie.

Варто також відзначити, що Баллас активно займався просуванням продукції своєї фірми, співпрацював зі ЗМІ та навіть винайшов своєрідні логотипи для садових тримерів — фішки із зображенням дітей з волоссям із трави.

Садовий тример

Не дивлячись на те, що справи йшли успішно, на належні Балласом патенти на ринку садових інструментів з'явилася величезна кількість аналогів, конкуренція постійно зростала. Баллас вирішив продати свою компанію американському виробничому гіганту — Emerson Electric. З моменту продажу, бренд Weed Eater змінив безліч власників і сьогодні він належить Husqvarna Group.

На сьогодні, тримери для стрижки трави є в асортименті практично кожного виробника садового інструменту, техніки й обладнання. Найцікавіші та найпопулярніші моделі пропонують AL-KO, Alpina, Black&Decker, Bosch, Echo, Gardena, Husqvarna, Makita і McCulloch.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.