• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Як вибрати дискову пилу

Дискова пила, або як її ще називають в народі — циркулярка, з'явилася на початку минулого століття і на сьогодні зарекомендувала себе як високотехнологічний, зручний і продуктивний електроінструмент, призначений для деревини та похідних від неї матеріалів (ДСП, ДВП, МДФ, фанери і т.д.). Незамінність і перевага такої пили в тому, що інструмент відмінно тримає лінію, без проблем виконує поперечний розпил і може працювати з величезною кількістю матеріалів. Для того, щоб здійснювати розпилювання ламінату, оргскла, пластику або шиферу достатньо всього лише встановити відповідний різальний диск і вибрати необхідний режим роботи (регулювати частоту обертання).

Дискова пила не працює з матеріалами з мінеральних складів, наприклад, цегли або бетону. Але і тут є свої виняти, наприклад, у Makita є циркулярна пила з подачею води і алмазним диском в комплекті. Варто зазначити, що для різання і розпилу металу використовують монтажні пили. По суті, це варіація дискової пили, але все-таки цей інструмент вносять в окрему категорію. Єдине обмеження для дискової пили — це неможливість різати по кривій, тобто тільки пряма лінія розпилу.

Дискова пила

Як окремий клас циркулярних пил виділяють заглибні дискові пили. Цей інструмент призначений для врізання в деталь в будь-якій точці, а не тільки з краю. Заглибна дискова пила відрізняється повною відсутністю нижнього автоматичного кожуха, а ріжучий диск розташований над опорною пластиною і опускається тільки коли інструмент починає працювати. Цілком закономірно, що такі пили мають можливість регулювання глибини різу, часто з діапазон цього показника відрізняється мм. Заглибна дискова пила знайшла своє застосування під час робіт по ремонту покрівлі, демонтажу підлогових дощок, виготовлення пазів і щілин.

На сьогодні виробники пропонують дискові пили не тільки з живленням від електричної мережі, а й агрегати працюють на акумуляторних батареях. Сучасні технології дозволили добитися того, що такий високопотужний інструмент, як дискова пила, оснащується досить ємним акумулятором і економічним двигуном. Крім того, зарядні пристрої для таких акумуляторів відрізняються особливою швидкістю зарядження, тому вимушена перерва на дозаправлення енергією може скласти всього 30 хв. Звичайно ж, акумуляторна циркулярка - це неймовірно ергономічний і мобільний інструмент, який гідно оцінять, наприклад, покрівельники.

Дискова пила

Визначаючи основні робочі параметри і характеристики для вибору циркулярної пили, мабуть, найважливішим залишається діаметр ріжучого диска пили. Цілком логічно, що чим більший ріжучий диск, тим потужніший двигун повинен бути в інструмента, тим вище повинен бути показник крутного моменту і тим ефективніше повинна працювати система електростабілізаціі. Звісно, чим вище всі ці значення, відповідно більшими будуть габарити і вага інструменту, а також і вартість агрегату.

Максимальна глибина пропилення теж один з основних параметрів вибору. Залежно від цього показника дискові пили можна поділити на 3 групи. Перша з максимальною глибиною розпилу в діапазоні від 40 мм до 50 мм — інструмент підійде для пропилення листових матеріалів і роботи за місцем. Друга група інструменту з максимальною глибиною 50 мм-65 мм — це найбільш поширені універсальні дискові пили. І до третьої групи відносять вже професійні моделі, скажімо так, інструмент-важкоатлет у своєму класі — це циркулярки з максимально глибиною пропилення від 65 мм до 140 мм.

Дискова пила

Звичайно, в разі екстреної необхідності розпилу дуже об'ємного елемента або деталі з великою висотою можна спробувати і зробити його з обох сторін, тобто ріжучий диск не буде проходити наскрізь заготовки.

Від швидкості обертання ріжучого диска залежить чистота розпилу, хоча і тут є один нюанс, адже на чистоту різу безпосередньо впливає вибір ріжучого диска, тобто кількість і форма зубів. Також варто враховувати, що висока швидкість обертання передбачає утворення більш високої температури, що буде небажаним під час роботи з деякими матеріалами, наприклад, певними видами пластику. Оптимально вибрати дискову пилу з можливістю регулювання частоти холостого ходу.

Дискова пила

Якщо ви не дуже обмежені фінансовими можливостями, тоді рекомендуємо купити дискову пилу з додатковими опціями і функціями. Наявність такої розумної електроніки ніколи не буде зайвим, адже це підвищує не тільки продуктивність і ефективність роботи, а й гарантує максимальний комфорт і безпеку для оператора, плюс — допоможе уникнути інструменту передчасного виходу з ладу та істотно продовжить термін його служби.

Виділимо найкорисніші функції:

  • Фукнція сталої швидкості або константна електроніка, яка допоможе запобігти заклинюванню диска і сприяє чистоті різу.
  • Можливість регулювання швидкості холостого ходу дозволить підібрати відповідний режим роботи для різних матеріалів.
  • Функція плавного старту запобіжить ривкам інструменту на початку роботи, чим вбереже двигун пили від надмірних навантажень, тим самим продовжуючи термін служби циркулярної пили.
  • Наявність системи захисту від перезавантаження для автоматичного вимкнення інструменту, коли він знаходиться на межі своєї потужності. Це дозволить інструменту служити більш тривалий проміжок часу.
  • Гальмо двигуна убезпечить оператора від травматизму, а інструмент від зворотного удару, а також деталь чи елемент конструкції від пошкодження або поломки.

Дискова пила

Перш ніж купити циркулярку, придивіться до опорної пластини інструменту, адже від цього елемента також залежить функціональність пили. Саме на опорній плиті встановлюють всі необхідні кріплення і механічні регулювання для додаткових елементів. Найкраще вибирати пилу з опорною платформою із легких сплавів металу, при чому виготовлена вона повинна бути методом лиття.

Регулювання похилого різу — це можливість розпилу під кутом регулюється і реалізується якраз-таки зміною положення опорної пластини щодо верхньої частини інструменту, зокрема, і для лез. Кут нахилу різу може бути і 30°, і 45°, а в деяких інструментах він розширений аж до 50-55°. Також на опорній пластині розташований механізм установки глибини пропилу.

Безсумнівною перевагою опорної платформи стане можливість установки дискової пили в стаціонарне положення. Тобто створюється своєрідний верстат, без необхідності використовувати спеціальний стіл.

Всі дискові пили оснащуються спеціальним паралельним упором для того, щоб прямий різ був якісним. Але все ж максимальну точність різу і акуратність можна досягти за допомогою напрямної шини. Такий аксесуар необхідно докуповувати окремо, оскільки багато виробників пропонують напрямні шини і часто вони універсальні, тобто не обов'язково щоб інструмент і аксесуар були виготовлені одним і тим же виробником.

Дискова пила

І наостанок кілька слів про дизайн та ергономіку конструкції. Дискова пила це насамперед електроінструмент, тому вимоги до продуманого дизайну ставляться високі. Залежно від того наскільки зручно для майстра розташовані рукоятки, їх форма і конструкція безпосередньо впливає на якість роботи, на продуктивність і швидкість виконання процесу оператора. Крім того, циркулярна пила це не тільки технологічний і функціональний інструмент, але й водночас і небезпечний, який при неправильному поводженні, порушенні правил експлуатації або техніки безпеки може серйозно травмувати майстра.

Саме тому необхідно вибирати циркулярку хорошого, відомого виробника, в якості продукції якого ви не будете сумніватися. Якщо ви маєте намір купити дискову пилу для побутового використання в домашньому господарстві, тоді вибирайте серед асортименту Bosch, DeWalt, Maktec. Лінія бюджетного інструменту економкласу японського виробника Makita, Black&Decker і так далі.

Для того, щоб правильно підібрати необхідний інструмент, а це стосується не тільки циркулярних дискових пил, необхідно приділити трохи часу на те, аби визначити хоча б приблизно, яке навантаження отримає електроінструмент у вашому розпорядження і які роботи ви плануєте виконувати в основному.

Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам обрати і купити ту циркулярну пилу, яка відмінно вам прослужить і буде вірним помічником на довгі роки.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.