• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Як вибрати садовий обприскувач

Садівники, власники і працівники сільськогосподарських і фермерських угідь чудово знають наскільки важливо проводити якісне зрошення рослин, обприскування садів та городів для захисту від шкідників, підтримки і підвищення рівня врожайності, здорового і охайного зовнішнього вигляду всіх ділянок. Для такої роботи незамінним помічником стане обприскувач садовий, який допоможе провести всі ці операції швидко і максимально ефективно.

Обприскувач садовий

На сьогодні практично кожен виробник садової техніки та інвентарю пропонує садівникові купити садовий обприскувач того чи того типу і модифікації. Широкий асортимент продукції це звичайно ж добре, проте, як з усього розмаїття вибрати і купити той обприскувач, який підходить саме вам і вашому саду. У цій статті ми розповімо вам про всі види садової техніки для зрошення і обприскування, підкажемо який обприскувач підійде для ваших планів найкраще і як його вибрати відповідно всіх правил та особливостей роботи.

Обприскувач садовий

Садові обприскувачі поділяються на декілька видів: ручні обприскувачі (наводиться в дію з допомогою фізичної сили, що прикладається оператором), акумуляторні обприскувачі (працюють автономно від електричної мережі, живлення забезпечує батарея-акумулятор), мотообприскувачі (вводяться в дію з допомогою бензинового двигуна внутрішнього згоряння).

Обприскувач садовий Обприскувач садовий

Найпростіший і більш доступний за вартістю варіант — це обприскувач садовий ручний, який підійде для використання і на свіжому повітрі, і в теплиці, і всередині будинку. Малогабаритні й неймовірно прості у використанні ручні обприскувачі є оптимальним варіантом для побутового використання. Наприклад, для догляду за невеликими квітковими клумбами, за рослинами в горщиках, для квітів і рослин оранжереї на балконі. Такі обприскувачі мають ємність бачка від 0,5 л до 2 л. Ручні обприскувачі з великим об'ємом резервуара оснащуються спеціальним ранцевим кріпленням, щоб зняти навантаження з рук користувача та дозволити працювати без втоми досить тривалий проміжок часу. А тут якраз і підходить обприскувач ранцевий ручний для обробки невеликого городу, рослин в теплиці або виноградників.

Обприскувач садовий Обприскувач садовий

З повною упевненістю можна сказати, що обприскувач акумуляторний є такою собі «золотою серединою» між обприскувачами з бензиновим двигуном або ручними садовими обприскувачами. Інструмент здатний обробити значні за розміром площі (до 20 соток), тому оснащений баком великої ємності. Як правило, обсяг такого бака може бути від 10 л до 20 л, чого цілком достатньо для обробки городів і полів середнього розміру. Садовий обприскувач цього виду черпає енергію від акумуляторної батареї, тому оператор не докладає ніяких зусиль для зрошення рослин.

Такі обприскувачі мають спеціальні плечові (ранцеві) ремені, для того, щоб тривала робота не викликала больових відчуттів і дискомфорту чи для того, аби зняти навантаження і звільнити руки оператора, при цьому навантаження на опорно-руховий апарат буде мінімальним. Цілком природно і те, що продуктивність і ефективність роботи акумуляторного садового обприскувача в кілька разів вище ручного аналога. Варто відзначити і те, що робота обприскувача на акумуляторі цілком безпечна в плані екології, адже техніка не виробляє абсолютно ніяких шкідливих вихлопів, що є досить важливим фактором під час роботи в теплиці.

Обприскувач садовий

Безперечно найпотужніший, більш продуктивний і високоефективний представник сімейства обприскувачів - це обприскувач бензиновий, інструмент для роботи на великих площах. Бензинові обприскувачі вибирають професіонали і власники ділянок, полів, городів і виноградників великого розміру. Обприскувач працює незалежно від джерела живлення, а оператор не докладає жодних зусиль для того, щоб виконати зрошення. Бензинові обприскувачі допоможуть удобрити рослини досить швидко та ефективно. Місткість бака, як мінімум 12 л. Максимальний обсяг бака складає 25-30 л (це оптимально, аби не заподіяти травми або дискомфорт користувачу). Обприскувачі великої місткості оснащені ранцевим кріпленням для більшого комфорту, зручності та безпеки роботи. Практично всі виробники приділяють значну увагу розробці плечових ременів, використовуючи найкращі матеріали та вибираючи максимально ергономічний і продуманий дизайн. До того ж ранцеві бензинові обприскувачі можна відрегулювати під себе, так щоб навантаження на спину і плечові суглоби була мінімальною.

Обприскувач садовий Обприскувач садовий

Є ще кілька параметрів і характеристик садових розпилювачів, які необхідно враховувати при виборі та остаточній купівлі. Це дальність розпилення, довжина шланга і довжина розпилювальної трубки обприскувача. Зверніть увагу на те, що обприскувачі в основному «працюють» з рідким матеріалом (добривами, хімічними складниками для захисту від шкідників), але є і свого роду універсальні моделі, які можуть розпорошувати і порошкові добрива, а деякі обприскувачі можуть оснащуватися спеціальними насадками для роботи з гранулоподібними добривами та хімікатами. Садові обприскувачі можуть мати один або кілька режимів розпилення - від дрібнодисперсного туману до суцільного струменя. Вибираючи ранцевий обприскувач упевніться, що всі елементи управління розташовані у вільному доступі і ви зможете керувати технікою без зайвих зусиль та незручностей.

Що стосується виробників, то рекомендуємо звернути увагу на обприскувачі садові таких іменитих брендів, як Gardena (Німеччина) і Makita (Японія) — висока якість, надійність продуктивність, функціональність і ергономічний корпус — все це характеризує продукти цих виробників. Більш доступні за вартістю моделі побутових обприскувачів для саду та городу пропонують бренди Solo (Німеччина) і Sadko (Словенія). Більш бюджетні варіанти шукайте в асортименті українських торгових марок Forte і Дніпро-М, виготовляються вони на заводах в Китаї, проте, вся продукція сертифікована і відповідає всім міжнародним стандартам якості.

Незалежно від того, який садовий обприскувач ви оберете, не варто забувати про і власне здоров'я й безпеку. Якщо ви плануєте обробляти рослини добривами або захисними хімічними складниками, то, як мінімум, скористайтеся спеціальною захисною маскою або респіратором, особливо якщо має бути робота в теплиці чи в приміщені з поганою вентиляцією. Ніколи не замішуйте хімсклад без використання рукавичок. Завжди будьте обережними. Дбайте і про себе, і про оточуючих.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.