• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Звідки з'явилися назви брендів Makita і Husqvarna

Усім добре відомий вислів «Як корабель назвеш, так він і попливе». Однак, в реальності багато відомих брендів, компаній та корпорацій мають назви, які ніяк не пов'язані з успіхом або зовсім не символізують щось успішне. Так в честь чого або кого названі найвідоміші виробники, чому та чи та торгова марка називається саме так?

Насправді все геніальне просто і назви часто пов'язані з ім'ям засновника, значущим для компанії або звичайними географічними назвами і т.д. Тому цей цикл статей пропонує короткі історії походження назв відомих всьому світу торгових марок і брендів.

Makita

Відома сьогодні на весь світ корпорація Makita була заснована японцем Масабуро Макіта і його приятелями в 1915 році в містечку Нагоя (Японія). Правда тоді підприємство називалося Makita Electric Works, а головний офіс і майстерня знаходилися в гаражі. Спочатку основний вид діяльності компанії полягав в ремонті трансформаторів, електромоторів і освітлювального обладнання. Оскільки Масабуро був лідером в цій молодій компанії, основним «двигуном» та ідейним натхненником, тому й не дивно, що і назва майбутнього світового виробника мало його прізвище.

Makita

Makita

У 1958 році компанія Makita представила перший у світі електричний рубанок. Це поклало початок діяльності у сфері конструювання і виробництва ручного електричного інструменту. Саме після того, як компанія почала виробляти ручний електроінструмент, з'явилося відома кожному назва бренду — Makita. Сьогодні ця корпорація світовий лідер у виробництві будівельного і силового інструменту, техніки та інструменту для саду.

Makita

Husqvarna

Ще в 1620 році у Швеції був виданий королівський указ про початок масового збройового виробництва. Як по всьому королівству Швеції відкривалися заводи з виробництва мушкетів, так і в містечку Хускварна почали виробничу діяльність кілька заводів. Варто зазначити, що умови в тій місцевості були дуже сприятливі, а це приваблювало безліч талановитих інженерів. Саме тому ці заводи були, мабуть, найуспішнішими у Швеції.

Пізніше, в 1689 році, ці заводи в Хускварна об'єдналися та утворилося велике виробниче підприємство назване на честь міста, де воно було розташоване — Husqvarna. До речі, логотип Husqvarna нагадує нам про першу діяльності компанії, а саме про виробництво стрілецької зброї, адже саме таке клеймо ставили на мушкетах, що пройшли перевірку і відправлялися в королівську армію.

Husqvarna

Корпорація Husqvarna за весь час свого існування займалася виробництвом найрізноманітнішої продукції, інструментів і техніки. У 1872 році вона почала виробляти швейні машини, в 1877 році — мисливські рушниці, 1884 році — початок виробництва дров'яних печей, з 1890 року — виробництво м'ясорубок, з 1895 року — мопеди, а за рік — виробництво велосипедів, а з 1912 року — Husqvarna почала виробництво газових плит. У 1947 році з'явилася перша газонокосарка з двигуном, яка призначалася для комерційного використання. У 1959 році світ побачив першу бензопилу торгової марки Husqvarna — модель називалася Husqvarna 90. У 1967 році вона ж випустила свою останню мисливську рушницю, на цьому і закінчилося виробництво зброї з логотипом Husqvarna. А вже в 1968 році вона починає виробництво кущорізів.

Husqvarna

На сьогодні Husqvarna виробляє бензиновий і електричний інструмент для саду, лісової промисловості та будівництва, а також швейні машини і мотоцикли.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.