• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Приготування паливної суміші: пропорція мастила і бензину для бензопили

Двигун бензопили — це «серце» інструменту, тому дуже важливо використовувати правильно приготовлену паливну суміш.

benzopila

Паливна суміш для бензопили готується з двох складових — мастила і бензину. Бензопили оснащуються двотактними двигунами, тому мастило додається не в мастильну систему (як у чотиритактного двигуна), а безпосередньо в бензин. Водночас дуже важливо дотримуватися чітких пропорцій інгредієнтів і, звичайно ж, в жодному разі не намагатися працювати на чистому бензині, адже таким чином ви дуже швидко «вб'єте» ланцюгову пилу.

Мастило обов'язково повинно бути призначене саме для двотактних двигунів садово-лісової техніки (тобто в жодному разі не можна використовувати мастило для човнових моторів або скутерів). Як показує практика, таке мастило можна купити в будь-якому магазині або сервісному центрі, де у продажу є бензопили або проводитися їх обслуговування.

Maslo

Якщо говорити про те, який бензин заливати в бензопилу, то оптимально буде використовувати пальне з октановим числом А-95, в такому разі економія на пальному може обернутися плачевно. Часто європейські виробники вказують, що можна використовувати бензин А-90 або А-92, але в пострадянських країнах якість бензину поступається європейському, тому в наших реаліях краще використовувати якісніший бензин.

toplivnaya_smes_dlya_benzopily

Що стосується самої пропорції бензомастильної суміші, то тут все просто: необхідно чітко дотримуватися усіх інструкцій до інструменту. Всі виробники бензопил вказують необхідне співвідношення в керівництві по експлуатації або в паспорті самого інструменту, крім того, пропорції для заправки бензопили можуть відрізнятися в залежності від моделі ланцюгової пили. Здебільшого пропорція мастила і бензину до бензопили іменитих виробників це співвідношення 1:40 або 1:50, що означає 1 частина мастила на, наприклад, 40 частин бензину.

Тепер арифметика — 1 л бензину = 1000 мл бензину, ділимо на 40 і отримуємо 25 мл мастила. Якщо виконати ті ж дії до співвідношення 1:50, то отримуємо 20 мл мастила на 1 л бензину.

Щодо бюджетних бензопил китайського виробництва, то ситуація трохи інша. Співвідношення бензину і мастила для бензопили made in China 1:25, тобто 1000 мл бензину ділимо на 25, отримуємо 40 мл мастила. Вся річ у тому, що в фірмових бензопилах хороша збірка та відстань між поршнями та циліндрами у двигуні набагато менша, ніж у китайських бензопил, тому і необхідну кількість мастила відрізняється практично у два рази.

Для того, щоб відміряти правильну порцію мастила скористайтеся звичайним медичним шприцом достатнього обсягу.

kanistra-dlya-toplivnoy-smesi-husqvarna

Ще одна особливість — в суху каністру для бензину спочатку заливайте бензин, а потім мастило. Процедура навпаки небезпечна паливною сумішшю низької якості, адже мастило щільніше і може прилипнути до дна каністри. Тому про хороше змішування мова аж ніяк не може йти.

Обов'язково готуйте паливну суміш в каністрі та заливайте в бензобак вже готове спецгорюче! Ніколи не готуйте і не змішуйте її безпосередньо в паливному баку бензопили!

Якщо з питанням як розводити бензин для бензопили розібралися, то і про умови зберігання та терміни придатності паливної суміші варто сказати декілька слів. Найкраще і простіше готувати бензомастильну суміш на 1 л бензину, робити це рекомендується безпосередньо перед початком роботи з інструментом. Паливні баки бензопил мають обсяг від 0,3 л до 1 л. В умовах побутового використання за 1 сеанс рідко використовується весь обсяг приготовленої горючої суміші, тому залишок можна зберегти до наступного сеансу роботи. Зберігати паливну суміш необхідно в спеціальній каністрі для бензину, в сухому темному місці. Оптимально розраховувати, що термін зберігання готової суміші складе 7-10 днів

.

Річ у тому, що мастило, яке представлене зараз на ринку не синтетичне, а органічне, тобто натуральне. Після 10 днів всі мастильні властивості втрачаються, а бензин просто знищує мастило. Звісно, використовувати таке пальне вже не можна, позаяк це може викликати поломку бензопили й повний її вихід з ладу.

rabota benzopili

По завершенню роботи необхідно злити всю паливну суміш і завести бензопилу — тоді інструмент затихне (для того, щоб у пили був сухий карбюратор) і можна буде залишити її аж до наступного сеансу експлуатації.

Непридатну паливну суміш обов'язково потрібно утилізувати!

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.