• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Ланцюг бензопили: правильна натяжка, час заточування і правила її вибору

Натяжка ланцюга на бензопилі відбувається в декілька етапів.

Для початку необхідно за допомогою ключа зняти кришку зірочки.

ustanovka cepi

Далі, починаючи з верхньої точки шини, необхідно накласти на шину ланцюг. УВАГА! Під час монтажу шини та ланцюга обов'язково використовуйте захисні рукавички, щоб уникнути травм, адже зуби ланцюга дуже гострі. Переконайтеся, що ви встановлюєте ланцюг в правильному напрямку, тобто — на верхній стороні шини різальний зуб повинен бути спрямований вперед.

Потім необхідно перевернути шину, аби вона повністю лежала на ланцюгу.

Шину вже з ланцюгом надягайте на зірочку і закривайте руховий блок кришкою. Болти можна підкрутити вручну для того, щоб зафіксувати шину і внести корективи натяжки ланцюга.

Коли ланцюг не натягнутий, то може провисати. Необхідно провертати затискний гвинт поки ланцюг буде провисати зовсім трохи. Потім підняти шину і ще трохи провернути. Водночас в канавці шини повинні бути розташовані виступи провідних ланок. Після цього за допомогою ключа потрібно щільно зафіксувати кришку на корпусі бензопили.

Ще раз уважно перевірте чи не провисає ланцюг і чи розташований він в канавці шини.

natyagenie cepi

Для того, щоб перевірити чи не занадто сильно натягнутий ланцюг, необхідно відпустити ручне гальмо і трохи відтягнути його у напрямку руху. Якщо ж він не рухається, то необхідно трохи відвернути гайки. Якщо все в порядку, тоді активуйте ланцюгове гальмо — бензопила готова до роботи.

Отже, установка ланцюга на бензопилу виконана. Варто сказати декілька слів про те, коли необхідно проводити заточку ланцюга. Найголовніше правило — стежити за стружкою: якщо вона дуже мілка або взагалі у вигляді деревного пилу — це чітка ознака того, що варто звернути увагу на стан ланцюга. Дуже не рекомендуємо працювати з затупленим ланцюгом, адже так і на інструмент навантаження більше, і робота йтиме повільніше, та й оператор відчуватиме великі вібрації, а отже і дискомфорт.

Для того, щоб правильно вибрати ланцюг для бензопили необхідно перевірити дані в паспорті самого інструменту. Тобто яка довжина шини рекомендована для відповідної моделі бензопили, а також основні характеристики ланцюга. Як правило, на самій шині також вказуються основні характеристики підходящого ланцюга — крок зуба і кількість ланок (Важливо! Кількість ланок ланцюга бензопили необхідно рахувати з внутрішнього боку, а не з зовнішнього).

Якщо ви на одній і тій же бензопилі міняєте шини, тобто використовуєте довшу або навпаки — коротшу, обов'язково міняйте і сам ланцюг. Ланцюг повинен відповідати довжині шини. Це обов'язково.

Husqvarna

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.