• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Яку вибрати болгарку: велику чи маленьку?

Кутова шліфмашина

Кутова шліфмашина (КШМ)) — це електроінструмент для різання, шліфування і зачистки виробів з каменю, металу та інших подібних матеріалів. У побуті цей інструмент більш відомий під назвою «болгарка». Це один з найпоширеніших і використовуваних інструментів, як серед професіоналів, так і серед домашніх майстрів.

Перед тим, як придбати КШМ визначте для себе, як саме будете її використовувати. Якщо необхідно довго і безперервно працювати з інструментом, то краще обрати професійну модель. Більш надійні та безпечні варіанти пропонують європейські та американські виробники. Якщо ж ви плануєте придбати болгаркою «про всяк випадок, вдома все одно стане в пригоді», можна вибрати простішу модель, навіть серед вітчизняних виробників.

Кутова шліфмашина Кутова шліфмашина

Потужність і діаметр використовуваного кола — основні характеристики, на які варто орієнтуватися при покупці. Ці характеристики взаємопов'язані: чим більший діаметр кола, тим потужнішою повинна бути болгарка.

Невеликі болгарки (діаметр кола 115 мм, 125 мм) відмінно підійдуть для точних відрізних робіт. Такі КШМ відрізняються легкістю, компактністю і можливістю хвату однією рукою. А це досить важливі переваги.

Великі КШМ (діаметр кола 230 мм) витримує більш серйозні навантаження, робить глибокі пропили в виробах з міцного матеріалу. Потужність двигуна - особливо важлива характеристика для таких машин. Велика потужність супроводжується високою продуктивністю, але, в той самий час, додає ваги інструменту. Плавний пуск дуже корисна функція, на яку обов'язково потрібно звертати увагу.

Кутова шліфмашина Кутова шліфмашина

Плавний пуск дозволяє уникнути ривка при включенні, а також запобігти зносу механічних і електровузлів інструменту. Потужні болгарки без цієї функції можуть досить сильно навантажувати електричні мережі і, наприклад, вибити автомати.

Ергономіка інструменту — критерій, який не варто позбавляти уваги при виборі болгарки. Адже хороший дизайн це не тільки солідний вигляд інструменту, а й продумана до дрібниць конструкція для максимально комфортної та безпечної роботи.

Кутова шліфувальна машина — один з найбільш незамінних і ефективних інструментів для будь-якого майстра. На сьогодні виробники пропонують інструмент з широким спектром застосування (різання, шліфування, зачищення). Тому болгарка досить популярний інструмент і до його вибору краще підходити відповідально.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.