• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Повітродувки (садові пилососи): як вибрати

Ми вже неодноразово говорили про те, що сад і доглянутий газон — це місце відпочинку для всієї родини, привід для гордості дбайливих садівників і зелений оазис, який буде тішити око не тільки господарів, але і всіх оточуючих. На перший погляд, може здатися, що ідеальний зовнішній вигляд саду або газону це результат важкої, щоденної праці і зусиль. Однак, це не так. Ми живемо в XXI столітті і маємо можливість суттєво полегшити своє життя за допомогою різноманітних девайсів, пристроїв і ґаджетів. Така ж тенденція і в садовому інструменті. У цій статті ми розповімо про чергову корисну штуковину, яку обов'язково оцінять всі садівники - це садовий пилосос або, одним словом, повітродувка.

Повітродувка

Існує думка, що перша повітродувка з'явилася саме в Японії, як альтернатива звичайній мітлі. Це не дивно, адже всі знають, що Японія — країна високих технологій, тому також відома і їх пристрасть до саду — до них вони відносяться як до священних храмів.

Сучасні садові пилососи здатні істотно полегшити життя садівника, адже за допомогою такого інструменту можна за лічені хвилини прибрати садове сміття, опале листя чи сніг навіть з найбільш важкодоступних місць. Пилосос-повітродувка може працювати в двох режимах — на видув і в режимі всмоктування. У першому випадку, сміття можна «згребти» в купу, а в другому варіанті — сміття збирається в спеціальний мішок. Тому раціонально буде купити садовий пилосос, який здатний працювати в двох режимах, до того ж така універсальна повітродувка буде служити, як мінімум, протягом усього року.

Повітродувка

Є декілька параметрів і робочих характеристик, які допоможуть підібрати оптимальний варіант садового інструменту.

Залежно від типу двигуна повітродувки поділяються на: бензинові, акумуляторні та електричні.

Бензинова повітродувка — найпотужніший садовий пилосос. Найпродуктивніший і водночас найважчий. Такий агрегат доречно використовувати або в професійній сфері, або для обробки дуже великої ділянки. Це оптимальний варіант для комунальних служб: для очищення садів, парків, скверів і т.д.

Електрична повітродувка належить до побутових електроінструментів.На відміну від аналога з бензиновим двигуном — вона набагато легша і простіша у використанні. Звичайно, потужність садового пилососа з електричним двигуном поступається бензиновим моделям, але для використання в приватному господарстві такого інструменту буде більш ніж достатньо. До речі, електрична садова повітродувка може попіклуватися не тільки про ваш сад, газони, а й про екологію в цілому, адже під час роботи з електричним садовим інструментом не виділяються шкідливі вихлопні гази. Єдине обмеження - це наявність джерела живлення (електричної мережі) і довжина мережевого шнура. Для більшої маневреності рекомендуємо завчасно подбати про подовжувачі.

Акумуляторна повітродувка — ще один варіант садового побутового інструменту. Садові пилососи такого типу дорожчі, ніж електричні повітродувки, проте, заряд від акумулятора дає більше мобільності і маневреності, до того ж інструмент не залежить від наявності електророзетки. Садовий пилосос на акумуляторі найкраще використовувати на ділянці невеликого розміру, тому що акумулятор, як правило, розрахований на 15-20 хв безперервної роботи.

Повітродувка

Перш ніж купити повітродувку, переконайтеся, що інструмент укомплектований мішком для сміття або, принаймні, має можливість установки такого мішка. Отже, ви зможете використовувати садовий пилосос більш функціонально і раціонально. Щоб робота була ефективною по максимуму — зберіть все садове сміття в купу (для цього оберіть режим «видув»), а потім за лічені секунди в режимі «всмоктування» зберіть все в мішок.

Повітродувка

За типом конструкції або способу пересування садові повітродувки поділяються на такі типи: ручна, ранцева і колісна. Тому для подальшої роботи краще орієнтуватися на розмір ділянки. Для невеликого саду підійде ручна повітродувка, тобто та, яку під час експлуатації оператор носить в руках. Для ділянок середніх розмірів обирайте ранцеву повітродувку. Як правило, ранцеві повітродувки оснащені бензиновим двигуном, однак, недолік більшої ваги нейтралізується тим, що під час роботи інструмент носиться на спині, а це дозволяє зняти навантаження з рук. Це також дозволяє використовувати досить потужні садові пилососи зі збільшеним паливним баком. З такою бензиновою повітродувкою можна безперервно працювати близько години на одній заправці, а також працювати на ділянці, де багато високорослої рослинності.

Є моделі повітродувок оснащених спеціальними коліщатами, здебільшого це професійні чи напівпрофесійні моделі, але є і варіанти повітродувок з коліщатками побутового класу. Оптимально вибрати таку повітродувку тим, кому протипоказані значні фізичні навантаження. З таким садовим інструментом простіше користуватися жінкам і людям поважного віку.

Повітродувка Повітродувка

Перш ніж купити повітродувку, потрібно звернути увагу на рівень шуму інструмента. Спочатку може скластися враження, що це не найсуттєвіший і неважливий параметр вибору. Але не забувайте, що від цього показника залежить комфорт вашої роботи - вам доведеться слухати шум потужного вентилятора і працюючого двигуна (особливо це стосується інструментів з бензиновим двигуном). Оптимально щоб показник рівня шуму був в діапазоні 90-105 Дб. Враховуйте також, що робота на вулиці пропонує розсіювання звуку, тому на практиці показник буде трохи нижче. 160 Дб — максимальний поріг рівня шуму, допустимі для людського вуха.

Повітродувка"

Плануючи використовувати повітродувку для прибирання прибудинкової території, зверніть увагу на надзвичайно корисну додаткову властивість інструменту — >можливість подрібнення садового сміття. Деякі садівники таким чином звільняють себе від придбання спеціального садового подрібнювача. До речі, пилосос для листя з функцією подрібнення стане своєрідною машиною щодо виготовлення природного, органічного добрива — мульчі.

Повітродувка

Цікавий факт. Останнім часом спостерігається тенденція придбання невеликих повітродувок не тільки садівниками, а й, наприклад, сервісним центрам з ремонту та обслуговування комп'ютерів. Фахівці використовують повітродувки для того, щоб очистити від пилу системні блоки, рештки їжі і т.д. Садову повітродувку вибирають і власники цехів деревообробки і ті, що працюють з гіпсом або бетоном. За допомогою цього садового інструменту можна швидко очистити цех чи будь-яке приміщення від шару пилу, тирси та інших відходів такого виробництва.

Повітродувка

Отож, на що необхідно звернути увагу, якщо все-таки вирішили купити повітродувку?.

По-перше, оціните і спрогнозувати обсяг і складність передбачуваних робіт, щоб краще підібрати потрібний тип повітродувки з відповідними показниками потужності і продуктивності. Однак, не забувайте, що часом трапляються випадки, коли потрібна висока потужність та висока продуктивність при відносно невеликому обсязі роботи.

По-друге, необхідний функціонал пилососа повітродувки: видув, всмоктування, наявність мішка для збору сміття, можливість подрібнення садового сміття. Чим більший функціонал, тим вища ціна садового інструменту. Але не завжди є необхідність в одній з таких категорій, відповідно — можна заплатити набагато менше.

По-третє, визначитися хто буде працювати частіше з садовою повітродувкою і які пред'являються вимоги до транспортування, а також потрібно оціните віддаленість від джерела електропостачання.

Family

Придбання садової повітродувки — це розумна інвестиція коштів, яка допоможе зменшити ваше фізичне навантаження і подарує значно більше вільного часу, який можна провести зі сім'єю в чистому і доглянутому саду.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.