• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Битва брендів: порівняння мотокіс Husqvarna, Makita, Stihl

Зараз на ринку електроінструменту і садової техніки присутньо дуже багато виробників і торгових марок — від всесвітньовідомих і авторитетних до молодих компаній і брендів, які тільки починають торгово-виробничу діяльність. Не дивно, що багато покупців часто губляться і часом простий вибір необхідного інструменту дається досить складно. Ми вирішили допомогти вам в цій нелегкій справі та презентувати рубрику статей під назвою «Битва брендів». Щотижня ми будемо порівнювати кілька моделей електроінструменту, садової техніки, устаткування і т.д. Слідкуйте за нашим новинним порталом, щоб завжди робити правильний вибір!

Отож, розпочнемо з мотокіс, адже зараз, в літній період, цей садовий інструмент один з найбільш популярних та затребуваних на ринку.

Сьогодні, мабуть, ні одна людина, будь-то дачник, власник приватного будинку, працівник комунальної служби або професійний озеленювач, не уявляє свій догляд за газоном, садово-парковою територією чи прибудинковою ділянкою без використання мотокоси. Можна сміливо стверджувати, що мотокосарки — це один з найбільш важливих і потрібних садових інструментів. Всі її переваги очевидні - мобільність, простота використання, можливість косіння рослинності на нерівній ділянці чи території зі складним рельєфом, велика область доступу і можливість косити в важкодоступних місцях і на ділянках з обмеженим доступом. Крім того, з використанням відповідної гарнітури, мотокоса допоможе не тільки позбутися від трав'яних заростей, а й від більш жорсткої бур'янистої порослі, чагарників і навіть молодих дерев.

мотокоси

Як бачимо, мотокоса — потрібна річ, тут питань немає. Але як все-таки вибрати звичайному, недосвідченому в технічних і специфічних тонкощах користувачеві відповідний інструмент серед великої кількості пропозицій серед безлічі виробників? Яка мотокоса буде кращою, надійнішою і продуктивнішою? Ми допоможемо Вам у цьому розібратися! Пропонуємо для порівняння 3 моделі мотокіс одного класу відомих виробників — Husqvarna 128R, Makita EM2500U, Stihl FS55.

Для наочного перегляду і порівняння цих садових бензинових кіс проаналізуємо основні робочі характеристики і параметри кожної з них в таблиці:

Параметр Husqvarna 128R Makita EM2500U Stihl FS55
Двигун Бензиновий 2-Т Бензиновий 2-Т Бензиновий 2-Т
Потужність 1,1 к.с. (800 Вт) 1,0 к.с. (730 Вт) 1,0 к.с. (750 Вт)
Макс. робоча швидкість 8000 об/хв 8800 об/хв 8300 об/хв
Об’єм паливного бака 0,4 л 0,4 л 0,33 л
Рівень шуму 98 дБ (А) 91 дБ (А) 95 дБ (А)
Рівень вібрації (зліва/справа) 3,5/3,1 м/с² 5,5/6,8 м/с² немає даних
Вага 5,0 кг 4,5 кг 5,0 кг
Гарантія 24 місяці 36 місяців 12 місяців

Представлені мотокоси належать до одного класу і призначені для роботи на невеликих ділянках, вони мають досить схожі характеристики: практично однакову потужність, конструкція цих моделей мотокіс дуже схожа (рукоятка у формі велосипедного керма) і передбачає використання двох типів ріжучої гарнітури — косильна волосінь і різальний диск. Кожна з них оснащена системою для швидкого запуску двигуна і старту роботи. Також всі три мотокоси комплектуються спеціальним ремінним оснащенням, яке дозволяє зняти основне навантаження маси інструменту з рук користувача і рівномірно розподілити по всьому тілу.

Makita EM2500U

Однак, порівняльна таблиця все-таки показує, що мотокоса Makita EM2500U це більш практичний і зручний інструмент, адже ця бензокоса має ряд переваг перед травокосарками Husqvarna 128R і Stihl FS55.

По-перше, у коси Makita набагато вище значення максимальної робочої швидкості обертання різальної гарнітури, а значить, цей інструмент швидше впорається зі складним завданням, наприклад, косіння густих заростей жорстких бур'янів.

По-друге, тут більш місткий бак, ніж у коси Stihl FS55, а це означає, що на одній заправці можна виконати більший обсяг роботи, а отже, заощадити час без необхідності вимушеної паузи для дозаправки паливною сумішшю.

По-третє, Makita більш маневрена і мобільніша шляхом меншої ваги (на пів кілограма в порівнянні з косами Husqvarna 128R і Stihl FS55). Користуватися таким інструментом набагато легше, особливо якщо має бути довготривалий сеанс косіння.

Stihl FS55 - Husqvarna 128R

По-четверте, Makita EM2500U буде зручнішою внаслідок меншого рівня шуму, а це важливо як і для оператора, так і для оточуючих. На жаль, ця коса не вказує точні дані щодо рівня вібрації, запевняючи при цьому, що значення цього параметра досить низьке за рахунок оснащення її ефективної антивібраційної системи (в рукоятку вбудовані спеціальні елементи, які забезпечують гасіння вібрації). Тому робота з інструментом не викликає значного дискомфорту, навіть під час тривалого сеансу косіння.

Отже, як то кажуть «всі карти розкриті», а вибір залишається виключно за вами!

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.