• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Як правильно підібрати бензопилу

Коли в руках бензопила - робота ваша вже легка

Що таке бензопила і для чого вона необхідна, знає, мабуть, кожен. І тут зовсім не обов'язково бути досвідченим лісорубом, або фахівцем лісозаготівельного підприємства. Без неї нині важко навіть виробникові меблів і простому господареві будинку, а тим більше власнику дачі з городом. Нарубати дров, почистити сад, побудувати лазню — словом, бензопила — це дуже важливий інструмент в арсеналі як професіонала, так і любителя.

Бензопила

Питання ціни та якості

Обрати бензопилу при нинішніх пропозиціях виробників — завдання не з простих. Згадаймо часи, коли відповідний асортимент обмежувався тільки варіантом між «Уралом» і «Дружбою». Сьогодні ж ринок досить багатий різноманітними моделями. Все необхідне для придбання такого товару — це от відвідування декількох спеціалізованих магазинів, по можливості вивчити технічну літературу, словом, провести невелике маркетингове дослідження. Але в жодному разі не робити остаточних висновків зі слів сусіда, який своє слівце обов'язково вставить, коли дізнається про ваш намір придбати такий інструмент.

Фахівці цієї галузі рекомендують зупинити вибір на світових брендах з хорошою репутацією: HUSQVARNA, STIHL, OLEOMAC, SOLO. Знайдуться і ті, хто підтримає національного виробника. Як-то кажуть: «На колір і смак». Оперуючи автомобільною термінологією: вибираємо «Мерседес» або ЗАЗ. Хоча і «Запорожець», коли новий, напевно, не дуже-то і ламається. Єдине, чого точно не варто робити — довіряти різному роду сумнівних пропозицій, особливо, коли мова йде про нібито «хороший товар за невеликі гроші». Цим досить часто грішать загадкові китайські аналоги: зовнішній вигляд інструменту на зразок оригіналу, чого, на жаль, не можна сказати про його якість. Важливо пам'ятати: бензопила — це небезпечний інструмент, тому купити неперевірену продукцію собі дорожче. Ключовим фактором при виборі залишається саме надійність. Особливо, якщо враховувати той факт, що разом з агрегатом ви стаєте щасливим власником і пильної гарнітури: шини та ланцюга. Гарантію на «Китай» вам якщо і нададуть, то максимум на 2-3 місяці. Пили ж європейських виробників відповідають найжорсткішим вимогам безпеки та надійності, а гарантія — як мінімум рік.

Поради щодо вибору (основні характеристики бензопил)

При виборі бензопили доведеться відповісти на питання: як часто ви плануєте використовувати цей інструмент, з якою метою купується і яким навантаженням буде піддаватися. Для дачного або домашнього варіанту цілком підійде побутовий вид, наприклад: HUSQVARNA 236, 240 або STIHL MS180. Такі моделі потужністю у 2 кінських сили, з 35-ти сантиметровою шиною для будинку в самий раз. Вони здатні розпилити дерево, заготовляти дрова, допомогти при будівництві. Простота у використанні цими пилами переважає над продуктивністю. Побутові пили можна використовувати «від випадку до випадку» кілька годин на тиждень. Їх невисока потужність компенсується малою вагою і зручністю в обігу: вони компактні, при роботі створюють мало шуму і вібрацій.

Друга група — це багатоцільові пили загального призначення, або напівпрофесійні: HUSQVARNA 435, 440 або STIHL MS230, 270. Такі інструменти можуть застосовуватися в різних напрямках і галузях: в домашньому господарстві, на невеликих виробництвах меблів і навіть лісозаготівельних підприємствах. Проте, вони трохи не дотягують до професійних по потужності і довжині шини. Розраховані на тривалість роботи - близько 8-10 годин на добу.

Професійні пили HUSQVARNA 365, 372 або STIHL MS361, 440> сконструйовані таким чином, щоб витримувати величезні навантаження, як за умовами роботи, так і за часом. Характеризуються широким спектром функціональних можливостей. Вони мають досить великий діапазон за потужностями (до 5 к. с.). Шина досягає в довжину 45 см, максимально — 70. Ці пили призначені не для новачків. Сфера їх застосування — лісозаготівельні роботи, валка дерев. Такі агрегати відмінно справляються з роботою протягом 10-17 годин на день.

Сервіс

«Формула спілкування» з бензопилою, в принципі, така ж, як і з будь-яким іншим видом інструменту. Чим дбайливіше ваше ставлення до неї, тим більше вона вам послужить. У будь-якому випадку ресурс залежить від правильного вибору мастила, режиму роботи та наявності перевантажень. У разі ж поломки, товар, придбаний на ринку, ймовірно, може відправитися на звалище. Адже, дістати необхідну запчастину, а тим більше для китайської підробки - все одно, що зіграти в лотерею - не факт, що пощастить. Благо, є альтернатива такій нерайдужній перспективі: купуйте товар тільки у фірмових магазинах і лише в офіційних представників. Разом з гарантією ви отримуєте можливість оперативно і якісно відремонтувати пилу в найближчому сервісному центрі, мережа яких покриває територію всієї країни.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.