• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Як вибрати клейовий пістолет для рукоділля та побутового використання

Є категорія інструменту, який не потребує великої реклами, тому що практично кожен майстер хоча б раз, але стикався з його використанням та встиг оцінити всі його переваги, а головне - незамінність у певних ситуаціях або роботах.

Так ось, клейовий пістолет можна сміливо віднести до категорії корисних і незамінних помічників для усіх домашніх майстрів, умільців та професіоналів у сфері будівництва, ремонту і т.д. Простота конструкції, зручність експлуатації та більш ніж доступна ціна роблять клейовий пістолет неймовірно популярним і затребуваним інструментом, як в домашньому господарстві, так і на виробництві.

Клейовий пістолет

Термопістолет дозволяє будівельникам фіксувати інженерні конструкції, заповнювати шви, герметизувати, склеювати та створювати нероз'ємні з'єднання різноманітних матеріалів. Представники творчих професій, наприклад, дизайнери або флористи, відзначають незрівнянну користь і зручність використання такого помічника.

Актуально купити клейовий пістолет і рукодільницям, і прихильникам проводити вільний час з користю, виготовляючи різні hand-made сувеніри, елементи декору та інші красиві вироби. Такий пістолет стане вашим найкращим другом і вірним помічником у створенні гарних речей або їх ремонті/реставрації.

Клейовий пістолет

Основна перевага клейового термопістолета — це швидкість роботи, тобто інструмент дозволяє за лічені секунди склеїти різноманітні елементи конструкції, при чому отриманий шов відрізняється практично максимальною міцністю. На відміну від використання клею, наприклад, «Момент» або «Рідкі цвяхи», робота з клейовим пістолетом дозволити заощадити кілька годин. Дуже зручно й актуально, особливо для сучасної людини, адже ми завжди кудись поспішаємо і високо цінуємо кожну хвилину нашого часу.

Варто відзначити, що полімерний розплав відмінно взаємодіє з величезною кількістю матеріалів, серед них і деревина, і пластики, і ПВХ, скло, шкіра, метал, кераміка, папір, гума та різні тканини. Однак, клейовий пістолет не підійде для роботи з деякими мінеральними основами, наприклад, штукатуркою або бетоном, а також можуть виникнути деякі труднощі із з'єднанням поліетиленових деталей.

Одержане з'єднання досить надійне і не поступається по міцності механічному кріпленню, тільки варто не забувати, що оброблена поверхня повинна бути знежирена та очищена від пилу та вологи. Видалити з'єднання можна тільки нагріванням, відрадно, що на більшості поверхонь не залишається абсолютно ніяких слідів після його видалення.

Клейовий пістолет

Розплавлений полімерний склад чудово заповнює усі можливі порожнечі, герметизує, просочує. На відміну від більшості герметиків, такий клей, навіть при високих шарах, твердне повністю і на всю глибину обробки. Варто також підкреслити, що більш глибинні з'єднання застигають трохи довше, а це займе близько 10-15 хв.

Крім того, процес склеювання за допомогою клейового пістолета досить економічний, адже його стрижні коштують відносно недорого (часом на 75% менше, ніж рідкий клей того ж обсягу), а дозується маса використовуваного матеріалу дуже точно, до того ж з малою кількістю відходів.

Клейовий пістолет

Безпека і простота використання клейового пістолета дозволяє використовувати його і для дитячої творчості або прикладних робіт, крім того, клейові стрижні та гарячий розплав абсолютно нетоксичні. Звичайно ж, не варто забувати про елементарну техніку безпеки, щоб уникнути опіків.

Для того, щоб правильно вибрати клейовий пістолет для побутового використання необхідно враховувати кілька його технічних параметрів і характеристик.

В першу чергу це потужність, адже клейовий пістолет — це електроінструмент. Звичайно, що чим більший цей показник, тим швидше буде працювати інструмент, тобто швидше буде нагріватися клей. Для побутового використання рекомендуємо обирати інструмент з потужністю від 30 до 150 Вт, в залежності від особливостей використання або специфіки роботи.

До речі, якщо передбачається скріплення елементів великого розміру, то вибирайте модель з великим плавильним резервуаром, щоб не витрачати час і не робити часті зупинки на дозаправлення. Крім потужності, одним з головних показників роботи клейового пістолета, а відповідно одним з основних параметрів вибору, буде і продуктивність подачі клею.

Клейовий пістолет

Робоча температура обробки клею теж дуже важливий параметр. Враховуйте, що не всі матеріали однаково переносять вплив високих температур. Наприклад, для роботи з папером або тканинами краще вибирати клейовий пістолет низькотемпературного режиму або інструмент з можливістю регулювання робочої температури. Клейові стрижні необхідно підбирати відповідно робочому матеріалу і можливостям нагріву термопістолета.

Варто відзначити, що більшість клейових стрижнів починають танути при температурі в 105°, а вища температура дозволяє всього лише прискорити цей процес. Традиційний клейовий пістолет, який підійде для виконання більшості видів побутових робіт буде розрахований на 150-170°. Традиційні, середньостатистичні пістолети розігрівають клей до 170-200°. Цікаво, що практично всі стрижні течуть при 105°, а висока температура просто прискорює процес.

Залежно від типу живлення клейові пістолети можна поділити на 2 групи — стандартні і звичні для більшості мережеві інструменти, із закріпленим проводом стаціонарно, і мобільні термопістолети з акумуляторним типом живлення. Залежно від певних умов роботи можна вибрати відповідну модель. Варто підкреслити й той факт, що акумуляторні клейові пістолети не набагато дорожче мережевих аналогів, тому іноді варто заплатити трохи більше, щоб забезпечити собі максимальний комфорт, зручність та безпечність роботи.

Отже, ми розібрали основні параметри і робочі характеристики, але є ще цілий ряд додаткових опцій і критеріїв вибору, на які ми рекомендуємо також звернути увагу. Це дозволить зробити вашу роботу не тільки максимально продуктивною, але і максимально зручною, адже під час творчого процесу дуже важливо зосередитися саме на роботі і не відволікатися.

Клейовий пістолет

По-перше, якщо важливо аби інструмент був максимально універсальним, тоді вибирайте модель клейового пістолета з широким діапазоном регулювання температурного режиму. Це дозволить налаштовувати термопістолет під певні умови роботи або вибирати правильний режим в залежності від використовуваного матеріалу. Бажано, щоб інструмент був оснащений електронним регулюванням температури, наприклад, плавлення клею/робочий режим/режим очікування. Це дозволить економно витрачати матеріал і істотно продовжити термін служби інструменту.

По-друге, наявність індикаторів готовності до роботи і підсвічування. З цими опціями все дуже просто — начебто і не дуже суттєво, але, повірте, це допоможе продовжити термін служби клейового пістолета та полегшити роботу особливо у важкодоступних місцях.

По-третє, клейовий пістолет з можливістю установки різних насадок буде воістину універсальним і багатофункціональним, адже ви зможете контролювати кількість одержуваного полімерного розплаву, регулювати розмір клейових стрижнів, а можливість установки подовженого сопла-насадки дозволити дістатися всіх важкодоступних зон.

По-четверте, наявність оглядового віконця в корпусі клейового пістолета. Завдяки цій опції ви завжди зможете контролювати залишок використовуваного клейового стрижня, а також простежити за справністю і цілісністю приймальної муфти.

Відзначимо також, що і комплектація інструменту може відрізнятися. Так, наприклад, крім самого інструменту доставка може охоплює кейс або валізку (дуже зручно для зберігання і транспортування), набір клейових стрижнів різного призначення, а також набір насадок різного діаметру і/або довжини.

Якщо ж говорити про виробників, то найбільш бюджетні моделі пропонує вітчизняна торгова марка Miol. Відмінні варіанти є у виробників зі світовим ім'ям таких як: Bosch, Stanley, Black&Decker. Обираючи продукцію цих брендів ви отримуєте неперевершену якість роботи і надійного помічника на довгі роки.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.