• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Як обрати перфоратор для дому

Перфоратор

Багато хто ототожнює перфоратор і ударну дриль. Однак, це два абсолютно різних по функціоналу і принципу дії інструменти. Ударна дриль - це, в першу чергу, дриль з допоміжною функцією удару. Принцип удару в електродрилі механічний, а перфоратор реалізує удари пневматично. Саме завдяки цьому за допомогою перфоратора можна без особливих зусиль зробити отвір в бетоні, камені, цеглі або інших композитних чи будівельних матеріалах. Погодьтеся, що в побуті це досить корисне і необхідне вміння. Робота з перфоратором набагато швидша, ніж з ударним дрилем і практично не вимагає прикладання зайвих зусиль з боку оператора, чого не скажеш про роботу з дрилем. Крім того, завжди варто пам'ятати, що ударна функція в декілька разів прискорює процес зносу електричної дрилі. Тому, сьогодні все більше домашніх майстрів схиляються до покупки перфоратора для побутового використання.

Перфоратор

«Який перфоратор краще купити для дому?», «На що варто звертати увагу при покупці?», - якщо зараз ви задаєте собі ці питання, то ви знаходитеся на саме на тій сторінці, де отримаєте відповіді на всі найважливіші питання, пов'язані з покупкою перфоратора. У цій статті ви дізнаєтеся, як правильно вибрати хороший побутової перфоратор, на які технічні параметри орієнтуватися і на що звернути увагу в першу чергу.

Залежно від того, який ступінь навантаження і тривалість роботи здатний витримати інструмент розрізняють побутові перфоратори і професійні. Останні — це великовагові, з максимально можливими показниками потужності агрегати. Професійний перфоратор витримує інтенсивні навантаження досить тривалий час і здатний працювати навіть в екстремальних умовах. Однак, такі перфоратори — дорогі електроінструменти, які дійсно більш доречні на будівельному майданчику, ніж в коморі або гаражі.

Сьогодні дуже велика кількість виробників випускають прекрасні моделі побутових перфораторів: Black&Decker (США), Bosch (Німеччина), DeWalt (США), Makita (Японія), Maktec (Японія), Vorskla (Китай), Уралмаш (Китай). Такий широкий вибір моделей передбачає, що кожен покупець зуміє підібрати перфоратор з необхідним йому функціоналом. Якщо ви хочете вибрати недорогий перфоратор для дому, то зверніть увагу на моделі торгової марки Maktec. Maktec є частиною японської корпорації Makita і спеціалізується на виробництві недорогого побутового електроінструменту. Або ж у вас немає бажання чи можливості придбати інструмент іменитого бренду, а просто потрібна дешева робоча конячка, тоді вибирайте серед моделей Vorskla або Уралмаш. Ці побутові перфоратори бюджетного класу виробляються в Китаї, однак, відрізняються прекрасними робочими характеристика і цілком себе окупають. До речі, на китайські перфоратори відгуки і відеоогляди можна знайти на сторінках нашого сайту або на нашому каналі на Youtube.

Перфоратор

Перше, на що необхідно звернути увагу при виборі перфоратора — тип живлення. Це може бути звичайний мережевий перфоратор, який при наявності електричної розетки завжди буде готовий до роботи. Однак, якщо потрібно використовувати інструмент частіше і на вулиці, чи на дачі або ж в будь-якому іншому місці, де доступ до електричного струму обмежений або просто відсутній — обирайте перфоратор акумуляторний. Сучасні моделі перфоратора на акумуляторі дозволяють інструменту працювати без втрати потужності, при чому абсолютно автономно і незалежно від електромережі. Ми рекомендуємо вибирати перфоратор з літій-іонним акумулятором. Такий варіант хоч і буде дорожчим, проте, він повністю окупається перевагами — в батареї такого типу немає ефекту пам'яті, тому її можна заряджати при будь-якому рівні заряду та ще й без будь-яких негативних наслідків.

Перфоратор

Далі потужність і вага перфоратора — це, мабуть, одні з найосновніших технічних параметрів. Чим більше потужність інструменту, тим, відповідно, більша його вага. Перфоратори потужністю до 700 Вт, як правило, важать не більше 3 кг. Такий перфоратор відмінний варіант для домашнього використання, коли раз на півроку необхідно, наприклад, повісити картину, встановити полицю і т.д. Для більш частого використання або інтенсивнішої роботи вибирайте інструмент потужністю від 700 Вт до 1200 Вт. Вага такого перфоратора буде 5-6 кг. Такий інструмент дозволить впоратися з більшістю необхідних побутових завдань. Якщо ж перед вами стоїть завдання пробити чи просвердлити товсті бетонні стіни — вибирайте перфоратор з потужністю від 1500 Вт. Це напівпрофесійні моделі, вагою у 8-9 кг.

Також перфоратори відрізняються по типу патрона. Це може бути SDS-Plus або SDS-Max. SDS патрон спочатку був розроблений німецьким заводом Bosch. Він дозволяв швидко і без необхідності задіяти додатковий інструмент замінити бур, зубило або коронку в перфораторі. SDS-Plus патрон — це найбільш поширений тип патрона. Як правило, його встановлюють на більш легких моделях перфораторів. Допустимий діаметр бура в межах від 4 мм до 26 мм. Патрон SDS-Max призначений для бурів діаметром понад 20 мм і встановлюється, відповідно, на більш важких і потужних моделях.

Перфоратор Перфоратор

Енергія удару — це також один з найважливіших показників при виборі інструменту для будинку. Ця характеристика показує допустимий граничний діаметр буріння. Від величини цього показника залежить швидкість роботи інструменту і його ефективність. Оптимально обирати перфоратор для дому з силою удару в межах від 2,2 Дж до 4,5 Дж. Зверніть увагу і на показники кількості ударів і кількості оборотів на хвилину. Це показники продуктивності і ефективності будь-якого перфоратора.

Багато виробників вказують і максимальні значення діаметра свердління (буріння) різних матеріалів. Як правило, це дерево, бетон, метал, а також максимальний діаметр свердління з коронкою. Знаючи, на що конкретно здатний той чи той перфоратор вам буде легше вибрати саме ту модель, яка підходить під майбутню роботу.

Перфоратор може працювати в трьох режимах: свердління, свердління з ударом і сам удар. Моделі з одним режимом - це електроінструмент вузької специфіки, який підійде для певного виду роботи. Для побутового використання краще вибирати режимний перфоратор — це багатофункціональний інструмент широкого спектру дій. Режим свердління для роботи з більш м'якими матеріалами (дерево), режим свердління з ударом для різання отворів у виробах з каменю чи бетону. А в режимі удару перфоратор можна запросто використовувати замість відбійного молотка.

Перераховані вище технічні характеристики і робочі параметри — це і є основні критерії вибору надійного перфоратора для домашнього використання.

Перфоратор

Але сьогодні виробники не зупиняються в розробці додаткових функцій і систем, які здатні істотно підвищити комфорт роботи, безпеку, а також продовжити термін служби електроінструменту. Тому, дуже бажана все-таки наявність таких функцій і систем, як: антивібраційна система, плавний пуск, регулювання швидкості і система її стабілізації, функція реверсу. Додатковою перевагою будуть і різні наочні індикатори, наприклад, ті, що попереджають про знос щіток. Наявність вбудованого світлодіодного підсвічування спростить роботу в темний час доби або в приміщенні без освітлення. Можливість підключити пилосос буде актуальною, якщо необхідно провести маніпуляції з перфоратором в житловому приміщенні, в будинку або в квартирі.

Також звертайте увагу на комплектацію електричного перфоратора. Деякі виробники пропонують покупцям перфоратор в спеціальній валізі для зручного зберігання і транспортування, а також є моделі електричних інструментів, які поставляються з набором зубил, бурів і свердел найпоширеніших розмірів і діаметрів. При виборі акумуляторного перфоратора також уточнюйте комплектацію, адже деякі моделі таких помічників поставляються без акумулятора і без зарядного пристрою.

Перфоратор

Якщо все ще не вирішили який же вибрати перфоратор і роздумуєте над двома чи трьома моделями різних виробників, ви завжди можете звернутися за кваліфікованою консультацією менеджерів-продавців. До того ж на сайті нашого інтернет-магазину доступна функція порівняння перфораторів — за допомогою неї ви легко побачите різницю між тим чи тим показником, порівняйте всі значення основних робочих параметрів і технічних характеристик. Це допоможе вибрати саме той перфоратор, який буде максимально відповідати всім вимогам і побажанням, а також стане незамінним помічником у виконанні величезної кількості побутових завдань.

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.