• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Як вибрати садовий подрібнювач

Подрібнювач садового сміття з'явився на українському ринку відносно недавно, проте, цей агрегат впевнено завойовує популярність серед власників приватних будинків, дачних ділянок, працівників комунальних служб, а також професіоналів у сфері озеленення і ландшафтного дизайну. Сьогодні ми пропонуємо розібратися чим же виправдовується така популярність, а також розповімо про основні критерії вибору такої садової техніки.

Сад

Гарний сад, присадибна ділянка або територія навколо будинку потребують постійного догляду та прибирання, результатом чого стає велика кількість опалого листя, скошених бур'янів, обрізаних гілок, тому кожен садівник вдається в питання, як позбавиться від усього цього садового сміття.

До недавнього часу садівники в основному використовували 2 розв'язання цієї проблеми: вивозили сміття або спалювали його. Однак, і перший, і другий спосіб мають ряд суттєвих недоліків — не завжди є час і можливість ганяти машину чи користуватися послугами платного вивезення, а спалити таке сміття — означає завдати шкоди собі та екології, тим більше, що в останні кілька років міська влада ввела заборонну систему штрафів на цю процедуру. Ось тут якраз і прийде на допомогу садовий подрібнювач. Завдяки цьому нехитрому апарату садівник не тільки підтримує чистоту на ділянці, але і досить раціонально використовує всі її садові відходи.

Садовий подрібнювач Садовий подрібнювач

Садовий подрібнювач за принципом роботи нагадує гігантську м'ясорубку з лійкою для подачі сміття і спеціальними ножами для його перероблення.

Опалі плоди, наприклад, яблука, бадилля, гілки та листя — все це стане відмінним матеріалом для природного добрива. Перероблену траву можна використовувати для мульчування, а якщо в переробленому матеріалі переважає деревина, то вона відмінно підійде для того, аби засипати ями або невеликі яри. Крім того, її можна використовувати і як декоративний елемент ландшафтного дизайну.

Садовий подрібнювач

Матеріал, отриманий після перероблення відходів подрібнювачем, так звана мульча, виконує ряд корисних дій для садової ділянки. Серед основних переваг її використання особливо виділяють:

  • по-перше, перешкоджання перегріванню кореневої системи рослин;
  • по-друге, сприяння тому, що доброчинні ґрунтові організми працюють більш ефективно;
  • по-третє, сприяння удобренню та структуруванню землі;
  • по-четверте, краще зберігання вологи ділянки покриту шаром мульчі, тому здоров'я і доглянутий зовнішній вигляд рослин гарантований .

Виходить, що садовий подрібнювач допоможе заощадити час і сили не тільки на позбавленні від тонн сміття, а й збереже фінанси, тому що позбавляє від необхідності закупівлі великої кількості мінеральних добрив.

Мульча.jpg

Тепер, коли ми переконалися у винятковій користі й незамінності садового подрібнювача, визначимо основні параметри та критерії вибору садової техніки, на які обов'язково варто звернути увагу під час покупки.

Перш за все необхідно підібрати тип двигуна і потужність агрегату. Для невеликих і середніх за розміром ділянок відмінно підійде подрібнювач з електричним двигуном. Потужність такого пристрою може складати від 1500 до 3000 Вт. Це оптимальний варіант для домашнього використання, позаяк машина не вимагає особливого технічного обслуговування і відрізняється прекрасними шумовими показниками. Головне використання електричного подрібнювача — наявність безперебійного джерела електричного живлення.

Подрібнювач з бензиновим двигуном — це техніка професіоналів потужністю від 3500 Вт і більше. Така машина розрахована на великі навантаження і відрізняється більшою мобільністю. Розумніше придбати такий агрегат для великого саду або для постійного інтенсивного використання. У домашніх умовах велика потужність не виправдається тим, що такий подрібнювач буде дорожче електричного аналога: робота його більш галаслива, а обслуговування і догляд вимагає набагато більше вкладень, в тому числі й фінансових.

Ще одна з основних характеристик вибору — ножова система подрібнювача. Залежно від конструкції ножів розрізняють 3 ножові системи садових подрібнювачів:

Ножова система Принцип роботи
Диск Дискова ножова система — мається на увазі використання двох і більше ножів, розміщених на спеціальному диску. Садові подрібнювачі такого типу відмінно підійдуть для молодого саду з великою кількістю м'яких і дрібних гілок. Оптимально використовувати його як подрібнювач трави.
Freza Садові подрібнювачі з фрезерною ножовою конструкцією у вигляді шестірні без зайвих зусиль справляються в товстими гілками, навіть діаметром більш як 5 см. Але обов'язково стежте, щоб деревина була суха, оскільки залишки сирої кори можуть забитися в фрезу і застопорити весь механізм.
Фрезтурб І третій тип садових подрібнювачів з фрезерно-турбінною конструкцією ножів. Така техніка характеризується великою продуктивністю та універсальністю, позаяк справляється з відходами різного діаметру, а також може працювати як з сирою, так і з сухою деревиною. Садові подрібнювачі з такою ножовою системою це дорожчі професійні агрегати.

Отже, ми розглянули основні критерії вибору і відмінності типів садових подрібнювачів. Для того, щоб підібрати оптимальну модель, краще відразу визначити, яке максимальне навантаження ви будете задавати пристрою, а також, з яким «матеріалом» будете працювати. Під час покупки рекомендуємо звернути увагу ще на кілька важливих нюансів і деталей.

Так, наприклад, відсік для подачі сміття — оптимально вибирати модель подрібнювача з лійкою в формі конуса з нахилом. Це значно спростить роботу і весь процес завантаження.

Бажано, щоб в комплекті був штовхач сміття — це забезпечить не тільки швидку подачу, але й безпеку для оператора.

Регулювання швидкості роботи ножів або вибір різних режимів роботи для подрібнення різноманітного матеріалу і отримання перероблених відходів будь-яких фракцій (тирса або більші частки).

Якщо ви хочете придбати модель з електродвигуном, переконайтеся, що подрібнювач оснащений системою блокування самозапуску. Наприклад, якщо раптово стався збій електрики, то при його появі машина не включиться самостійно. Це дуже важливо для безпеки користувача.

Бажано, щоб подрібнювач садового сміття був також оснащений функцією реверсу. Якщо застрягне товста гілка або трава намотається на ніж, то оператор без зайвих зусиль впорається з цією проблемою завдяки зворотному обертанню ножів.

Подрібнювач

Для того, щоб робота була максимально комфортною як для оператора, так і для оточуючих — краще вибирати малошумний подрібнювач, бажано, щоб рівень шуму не перевищував відмітки в 84 Дб.

Чудовим доповненням стане спеціальний контейнер або кошик для збору одержуваного матеріалу. Деякі садові подрібнювачі оснащуються вбудованими контейнерами, наприклад, у Makita й AL-KO.

Вибираючи подрібнювач гілок або трави, як, втім, і будь-яку іншу садову техніку, віддавайте перевагу відомим і перевіреним виробникам з відмінною репутацією.

Бажаємо вам хороших покупок!

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.