• (0432) 50-86-86
  • (067) 430-86-86
  • (063) 609-85-85
  • (0800) 30-86-86 Безкоштовно з мобільних і стаціонарних номерів
Реєстрація
RU | UA
Замовити дзвінок Графік роботи

Інтерв'ю з представником компанії «Makita Україна»: все про мотокоси

Розпочався літній сезон, а це означає, що постає нагальне розв'язання питання щодо догляду за газоном, зеленої паркової зони, а також щодо ефективної боротьби з бур'янами, небажаними чагарниками й іншою рослинністю з допомогою косіння. Перший помічник в цій справі — мотокоса. Це продуктивний, мобільний і маневрений інструмент з більшою областю доступу, ніж, наприклад, газонокосарка.

Сьогодні «Кулібін» пропонує вашій увазі інтерв'ю з представником торгової марки Makita (Японія), провідним менеджером зі збуту садової техніки Сергієм Бульбачинським. Найцікавіша і найактуальніша інформація про мотокоси японського виробника, поради та рекомендації досвідченого фахівця - все це в нашому новому експрес-інтерв'ю.

мотокоса makita ebh341u

Кулібін (К.): «Makita пропонує, мабуть, найширший асортимент мотокіс в Україні. Які основні групи цільової аудиторії ви виділяєте? І яка градація та поділ на групи самих цих мотокіс?»

Сергій Бульбачинський (С. Б.): «Так, дійсно. Makita пропонує дуже широкий асортимент мотокіс різного рівня, а саме: 16 моделей в ціновому діапазоні від 4200 грн до 16500 грн. Ми виділяємо три основні групи цільової аудиторії, а отже і три класи мотокіс. Перша група «Хобі» - для власників приватних будинків і дачних ділянок, тобто для використання на побутовому рівні. Друга група — «Фермер». До неї відноситься інструмент напівпрофесійного рівня, наприклад, для догляду за територією готелю, бази відпочинку, заправки і т.д. Третя група «Професіонал» — це найпотужніші і, відповідно, дорожчі мотокоси для щоденної інтенсивної експлуатації, як-от до прикладу, для роботи комунальними службами».

К.: «Могли б ви назвати основних конкурентів Makita серед наявних на вітчизняному ринку торгових брендів?»

С. Б.:«Можна виділити два основних конкуренти — Husqvara (Швеція) і Stihl (Німеччина)».

К.: «У чому ж переваги мотокіс Makita в порівнянні з бензокосами конкуруючих виробників?»

С. Б.: «По-перше, для мотокіс класу «Хобі» основною перевагою є ширша комплектація. Тобто купуючи мотокосу, крім самого інструмента покупець також отримує головку з косильною волосінню, ніж та ремінне оснащення. Інші виробники не надають настільки повну комплектацію для побутових бензокосарок. По-друге, це надійність інструменту, адже всі бензинові коси Makita оснащені цілометалевим валом, на відміну, наприклад, від тієї ж Husqvara - модель 128-R — з гнучким металевим валом (тросом), який в процесі експлуатації інструменту може перекручуватися і вивести з ладу садовий весь інструмент. По-третє, якщо розглядати мотокоси класу «Фермер», тобто напівпрофесійні, то у Makita явні переваги — це і значно більша якість, більший запас моторесурсу, простота в обслуговуванні та, що не менш важливо, доступніша ціна. Крім того, всі запчастини, закінчуючи маленькою пружиною, можна купити окремо, а не лише комплектом чи в зборі з певним елементом мотокоси. Знову-таки, це розумніше і вигідніше для користувача з фінансової точки зору. По-четверте, для мотокіс професійного рівня основні переваги це невелика витрата палива, широка комплектація і висока потужність. Як перевагу можна ще назвати і 3-річну гарантію, яку Makita надає на весь асортимент своїх мотокіс. Досить зареєструвати інструмент на офіційному сайті і користувачеві буде доступне гарантійне обслуговування без обов'язкової сервісної діагностики.(Прим. редактора: Тут всі подробиці щодо реєстрації інструменту Makita). Спершу, звичайно, необхідно використовувати мотокосу відповідного класу згідно з всіма рекомендованими навантаженнями».

К.: «Здебільшого мотокоси оснащуються двотактними двигунами, але у Makita є кілька моделей з чотиритактними ДВС, які, до речі, чи не єдині на ринку саме з таким типом двигуна. Розкажіть, будь ласка, докладніше в чому ж & quot; переваги & quot; використання такого двигуна? Які саме він надає переваги?»

С. Б.: «Відразу варто відзначити той факт, що широка розповсюдженість і популярність двотактних мотокіс полягає в тому, що виготовити двотактний двигун дешевше, аніж чотиритактний — відповідно і сам інструмент матиме нижчу вартість. Однак, чотиритактний двигун має ряд істотних переваг, які цілком компенсують вищу ціну на мотокосу. Мотокоса Makita з чотиритактним двигуном має триваліший робочий ресурс внаслідок можливості роботи на низьких оборотах (7000-8000 об/хв). Крім того, мотокоса з таким двигуном відрізняється малошумною роботою і мінімальними значеннями вібрації, що особливо актуально під час тривалих сеансів роботи або під час косіння в громадському місці. Чотиритактний двигун не вимагає приготування паливно-мастильної суміші, окремо в бак заливається бензин і в редуктор чотиритактне напівсинтетичне мастило, яке, до речі, майже у два рази дешевше, ніж мастило для двотактних ДВЗ. Тут економія і часу, і фінансів. До того ж такі мотокоси від Makita можуть працювати в будь-якому положенні шляхом наявності спеціальних клапанів, які не дають стікати мастилу, тобто циліндр завжди змащений. Це забезпечить триваліший термін служби двигуна, а також його роботу в будь-якому положенні».

К.: «А як щодо витратних матеріалів, які пропонує ця компанія?»

С. Б.: «Makita пропонує різальну гарнітуру — волосінь та ножі. Ба більше, в асортименті компанії є мастило для двотактних і чотиритактних двигунів».

К.: «Що саме для купівлі витратних матеріалів є обов'язковим? Які аксесуари ви б порадили придбати в першу чергу, наприклад, для дачника чи власника приватного будинку?»

С. Б.: «Звісно ж мастило для двигуна в залежності від типу ДВС. Мастило об'ємом 1 л — для професіоналів, саме для тих, у кого велика його витрата, а для дачників або власників приватних будинків, тобто для тих хто використовує мотокосу час від часу з помірними навантаженнями - мастило об'ємом 100 мл. Найкраще, звісно, аби мастило було свіжим - тоді воно ефективніше, адже йому характерно з часом втрачати свої властивості. Також рекомендую додатково придбати косильну волосінь. Для побутового використання оптимально вибирати корд діаметром від 2,0 до 2,4 мм. Для безпеки оператора краще буде також мати спеціальні захисні окуляри».

К.: «Який мінімальний догляд вимагає стандартна мотокоса Makita

С. Б.: «Обов'язково очищати після кожного косіння різальну гарнітуру мотокоси від трави, це забезпечить не тільки охайний зовнішній вигляд інструменту, але й запобіжить забруднення редуктора. Також необхідно зливати залишки бензину, щоб уникнути передчасної поломки агрегату або виходу з ладу двигуна мотокоси. Періодично необхідно змащувати редуктор бензокоси спеціальним мастилом, що дозволить продовжити максимальний термін експлуатації інструменту».

К.: «Ви, як вже досвідчений фахівець, могли б розкрити нашим читачам декілька секретів щодо вибору хорошої мотокоси і того, на що спершу потрібно зверніть увагу при її придбанні?»

С. Б.: «Найголовніше при виборі мотокоси - це визначення обсягу передбачуваної роботи. Саме від цього і варто відштовхуватися. І тут мова йде не про площу ділянки або розміри території, а саме про кількість необхідних мотогодин: буде це щоденне використання протягом 3-4 годин або ж 2 години один раз в тиждень. Потім потрібно визначити, що саме будете косити: тільки траву, траву з бур'янами або ж найрізноманітнішу рослинність, включно аж до молодих дерев».

КОМЕНТАРІ

Написати коментар
Список товарів для порівняння

Немає товарів в порівнянні. Додавайте товари до порівняння характеристик і вибирайте найбільш підходящий вам товар

Список обраних товарів

В даний момент Ваш список обраних товарів порожній.

Додаючи товари в список обраних у Вас буде швидкий доступ до них через особистий кабінет, для цього потрібно увійти в особистий кабінет або зареєструватися.

Список переглянутих товарів

Тут зберігається інформація про недавно переглянуті товари. Ви поки не подивилися жодного товару.

Знижка майже у вашій кишені

Перевірте пошту, підтвердіть підписку та отримайте знижку на покупку в наступному листі.

Ви вже підписані!

Ваш email вже є в нашій базі. Можливо, ви підписались раніше або зареєструвались через особистий кабінет. Не отримуєте наші розсилки? Напишіть нам на info@kulibin.com.ua, і ми знайдемо рішення.